Diari Més

Paco Plaza retrata els «tràgics efectes» del narcotràfic en les famílies al thriller a 'Quien a hierro mata'

Luc Besson estrena el thriller d'acció 'Anna' i Lino DiSalvo, 'Playmobil. La pel·lícula'

Una escena de 'Quien a hierro mata' amb Luis Tosar .

Paco Plaza retrata els «tràgics efectes» del narcotràfic en les famílies al thriller a 'Quien a hierro mata'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta Paco Plaza, director de l'aclamada cinta de terror 'Veronica' i codirector de REC amb Jaume Balagueró, estrena aquest divendres la seva nova pel·lícula 'Quien a hierro mata' que mescla el thriller amb el drama familiar i el narcotràfic a Galícia com a context. Plaza ha apostat en aquest film per mostrar els tràgics efectes que té el narcotràfic en les famílies i ha deixat fora qualsevol tipus d'èpica en les accions dels narcotraficants. «Teníem la responsabilitat d'anar a la contra de la glamurització d'aquest univers i de no donar l'esquena al fet que el narcotràfic ha sembrat dolor i tragèdies familiars a tot el sud de Galícia», assegura Plaza en una entrevista a l'ACN. El director d''El professional' ('Léon'), Luc Besson, estrena aquest divendres el thriller d'acció 'Anna' en una setmana en què també s'estrena 'Playmobil. La pel·lícula', dirigida per Lino DiSalvo, en català.

En Mario, el protagonista de 'Quien a hierro mata', viu en un petit poble de la costa de Galícia. Treballa en una residència de persones de la tercera edat i tothom l'aprecia. Quan el narcotraficant més famós de la zona Antonio Padín surt de la presó i ingressa a la residència, en Mario intentarà que se senti allí com si estigués a casa. Poc després que arribi a la residència, els dos fills d'Antonio Padín, Kike i Toño, es posen al capdavant del negoci familiar. En Kike ingressa a la presó deixant molts deutes, mentre que en Toño intentarà que el seu pare els assumeixi. En Mario, que és a punt de tenir un fill, jugarà un important paper en el desenvolupament de la trama.

Plaza explica que 'Quien a hierro mata' no és un film sobre el narcotràfic, sinó sobre personatges que han vist com la seva vida ha quedat travessada tràgicament pels efectes de la venda de drogues. El director sentia que tenien «la responsabilitat d'anar a la contra de la 'glamurització' d'aquest univers» i, en aquest sentit, preferien fer èmfasi en el dolor i la tragèdia que genera el narcotràfic. «No volíem edulcorar el retrat dels narcotraficants, sinó mostrar-los com a part d'una realitat i no tractar-lo d'una manera èpica».

Plaza creu que 'Quien a hierro mata' es distingeix d'altres films per «la complexitat dels personatges» i el drama que porten i les seves relacions. Un aspecte que destaca el director de la cinta és que un no sap si vol que al final al protagonista, en Mario, li surti bé el pla que vol dur a terme o que fracassi, això ho va aconseguir «humanitzant la figura de la víctima, però sense satanitzar el botxí. Una de les coses que narra la pel·lícula és que les millors persones són capaces de les atrocitats més grans i una persona terrible pot tenir un acte de noblesa».

Luis Tosar

L'actor Luis Tosar es posa en la pell d'un infermer, en Mario. El seu plantejament inicial, detalla, era que el personatge fos una bona persona que es veu involucrada en «unes circumstàncies extraordinàries» i que el destí el confronta amb un personatge que té a veure amb el seu «passat dolorós». De fet, Tosar apunta que l'infermer «en comptes de caminar cap a la llum comença a internar-se en l'obscuritat».

'Anna'

El famós director Luc Besson torna a la gran pantalla amb el thriller d'acció 'Anna' protagonitzada per Sasha Luss. Sota la bellesa d'Anna Poliatova s'amaga un gran secret i és la possibilitat de convertir-se en un dels assassins governamentals més terribles de tot el món. A més de Sasha Luss també actuen a la cinta Cillian Murphy i Luke Evans.

'Dora y La Ciudad Perdida'

Aquesta setmana s'estrena 'Dora y La Ciudad Perdida', dirigida per James Bobin, una adaptació dels famosos dibuixos animats 'Dora l'exploradora'. Dora, interpretada per Isabela Moner, viurà una perillosa aventura: la seva arribada a l'institut. Allí es posarà al capdavant d'un equip format pel Botas, un mico, en Diego (Jeffrey Wahlberg), un misteriós habitant de la jungla (Eugenio Derbez) i un desorganitzat grup d'adolescents en una aventura en la qual hauran de salvar els seus pares (Eva Longoria i Michael Peña) i resoldre un misteri amagat en una ciutat perduda d'or.

'Objetivo: Washington D.C.'

El film d'acció 'Objetivo: Washington D.C.' dirigida per Ric Roman Waugh és la tercera cinta de la saga que va arrencar amb el film 'Objetivo: La Casa Blanca', que segueix els passos de l'exsoldat Mike Banning, agent del Servei Secret d'Estats Units, interpretat per Gerard Butler. En aquesta ocasió el president nord-americà, Allan Trumbull (Morgan Freeman), queda en coma després d'un intent d'assassinat i Mike Banning serà injustament acusat de perpetrar-lo.

'Tu fotografía'

Ritesh Batra és el director del drama 'Tu fotografía'. Rafi (Nawazuddin Siddiqui) va arribar a Mumbai des d'un petit poble per guanyar diners i pagar un antic deute familiar. Treballa com a fotògraf al carrer i envia tots els diners a la seva àvia, Dadi (Farrukh Jaffar), amb l'esperança de recuperar la seva llar. La seva àvia però l'insisteix en què es casi i ell li fa arribar la fotografia d'una tímida estrangera anomenada Miloni (Sanya Malhotra), dient que és la seva promesa. Quan la seva àvia decideix organitzar una reunió familiar, en Rafi la busca i li implora que es faci passar per la seva promesa.

'Playmobil. La pel·lícula' en català

El film d’animació 'Playmobil. La pel·lícula' arriba a les pantalles en català aquest divendres. El film, distribuït per Sony Pictures, ha estat dirigit per Lino DiSalvo, director amb més de 17 anys d’experiència treballant per a Disney. La història té com a protagonista en Charlie, qui desapareix de manera inesperada en el màgic món de Playmobil. La Marla, la seva germana, el segueix per intentar que torni a casa i s’embarcarà en una gran aventura en aquest món màgic i animat acompanyada d’un cuiner, un agent secret i una fada padrina.

tracking