Diari Més

Judicial

L'Audiència denega de nou ampliar la recerca dels mòbils del cas Marta del Castillo

L'Audiència de Sevilla diu que «afectaria els drets fonamentals de persones que ja han sigut jutjades»

L'Audiència denega de nou ampliar la recerca dels mòbils del cas Marta del Castillo

L'Audiència denega de nou ampliar la recerca dels mòbils del cas Marta del CastilloEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Sevilla ha rebutjat de nou que s'investiguin els telèfons mòbils d'alguns dels jutjats pel crim de Marta del Castillo, que van ser absolts en el judici, perquè afectaria «drets fonamentals de persones que ja han estat jutjades».

La secció tercera de l'Audiència desestima en un acte l'incident de nul·litat presentat pels pares de Marta del Castillo contra un acte d'octubre de 2022 que ja desestimava la recerca dels mòbils de Francisco Javier Delgado, el germà de Miguel Carcaño -condemnat per l'assassinat de la jove-; de María García, núvia de Delgado; de Samuel Benítez, amic de Carcaño, i de Francisco Javier García, conegut com El Bufó, que va ser condemnat per encobriment per un Jutjat de Menors.

L'acte de l'Audiència, datat el 24 de març i facilitat pel Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), a més de desestimar la sol·licitud de nul·litat de l'acte del 26 d'octubre de 2022, condemna els pares de Marta del Castillo al pagament de les costes causades en aquest incident de nul·litat.

Recorda l'Audiència que la peça separada oberta amb la finalitat de continuar la cerca del cos de Marta ja va ser tancada i assegura que «en cap cas procedeix mantenir una recerca sine die, sense justificació per a la intervenció judicial i, menys quan el que es pretendre és la pràctica de noves diligències que afecten drets fonamentals de persones ja jutjades».

No obstant això, l'acte assenyala que la cerca del cos de Marta «no té límit temporal» i que es poden realitzar «les indagacions que s'estimin necessàries», però sense que això suposi «la continuació d'un procediment ja acabat i, menys, afectar drets fonamentals» de persones jutjades.

El telèfon de Miguel Carcaño sí que està sent analitzat, amb l'autorització del condemnat, així com el de Marta del Castillo, per a comprovar si ofereixen alguna dada sobre els moviments que van fer el dia del crim, el 24 de gener de 2009.

De fet, una empresa especialitzada ha realitzat un peritatge del telèfon de Carcaño, que serà lliurat al jutge.

El director executiu de l'empresa Lazarus Technology va declarar a EFE el passat 23 de març que aquest estudi ofereix «sucosa informació» sobre els moviments del condemnat per l'assassinat de Marta del Castillo.

tracking