Diari Més

Successos

Detingut un exagent de policia per explotar sexualment a dones a Benidorm

Una de les víctimes enganyades i explotades sexualment a la vivenda utilitzada com a prostíbul patía discapacitat

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un exagent de la Policia Local de Benidorm ha estat detingut a la ciutat d'Alacant per, presumptament, obligar dones joves que havia captat per internet a exercir la prostitució sota amenaces en un habitatge usat com a prostíbul, després que la mare d'una de elles, de 19 anys i amb una discapacitat, alertés de la situació la Policia Nacional.

Les víctimes eren obligades a estar disponibles les 24 hores del dia i no se'ls permetia sortir al carrer, segons han informat aquest dimecres fonts de la Comissaria Provincial.

En el moment de ser arrestat, el sospitós, que regentava el prostíbul, es va identificar com a membre de la Policia Local de Benidorm, ensenyant una placa als agents. La detenció es va produir al domicili, on en aquell instant hi havia dues de les seves víctimes.

Les indagacions posteriors van determinar que l'arrestat ja no pertanyia a aquest cos policial des de feia uns quants anys, per la qual cosa, a més dels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual i prostitució, se li imputa el d'usurpació de funcions públiques.

L'explotació sota amenaces exercida presumptament per l'investigat arribava al punt d'obligar les joves «a mantenir relacions sexuals fins i tot quan tenien alguna lesió com a conseqüència» d'un servei prestat abans, han indicat les mateixes fonts.

La Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres d'Alacant es va fer càrrec de les indagacions després que la mare d'una de les víctimes, de 19 anys, especialment vulnerable, que patia problemes psiquiàtrics i sobre la qual tenia la curatela, denunciés que estava sent prostituïda en un habitatge d'Alacant per un home, que fins i tot l'havia amenaçat.

Els investigadors van constatar que el sospitós sabia que aquesta noia era especialment vulnerable al patir problemes psiquiàtrics, segons fonts de la Policia Nacional.

També van descobrir que a l'habitatge hi havia més dones que estaven sent obligades a exercir la prostitució i que, davant el temor de les represàlies i per les amenaces a què estaven sotmeses per l'investigat, no gosaven denunciar-ho.

A més, van esbrinar que la manera de captació de les víctimes era a través de pàgines eròtiques a internet, en què oferia la possibilitat d'obtenir importants beneficis exercint la prostitució.

Tot i això, les dones que queien en l'engany eren explotades sexualment a la vivenda utilitzada com a prostíbul i regentada per aquest individu, que les obligava a estar disponibles durant les 24 hores del dia, impedint-les sortir al carrer, d'acord amb els testimonis de algunes de les afectades.

El detingut, de 50 anys, ha estat posat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alacant.

tracking