Diari Més

Successos

Vigo: Anul·len una multa a una dona de Vigo perquè el carter la va lliurar a una veïna

L'Ajuntament haurà de retornar els diners a la infractora amb interessos

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil

Condemnat a 11 anys i 4 mesos de presó l'acusat d'intentar matar a la seva dona en un hotel de Vigo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de Vigo ha anul·lat una multa de 1.200 euros a una dona que va al·legar no haver rebut la notificació i, per tant, no assabentar-se que havia de pagar. El motiu va ser que el carter va lliurar la carta certificada de l'Ajuntament a una veïna del mateix edifici, tal com informa La Voz de Galícia.

La multa de la dona era per un excés de velocitat comès el 7 d'octubre de 2020. Un radar situat en una de les avingudes principals de la ciutat, concretament en Beiramar, va captar al cotxe a 88 quilòmetres per hora en un tram de 50.

L'Ajuntament va fer un requeriment a la propietària del vehicle perquè identifiqués a la persona que conduïa en el moment de la sanció, però no va haver-hi resposta. És per això que l'Administració va obrir un nou expedient per no haver identificat a l'infractor i la multa va ascendir a 1.200 euros.

La dona va presentar un escrit en el qual al·legava que mai havia rebut tal notificació: el carter havia lliurat la carta a una familiar de la infractora que residia en el mateix edifici i aquesta no la hi va fer arribar a la seva destinatària. Així i tot, l'Ajuntament va desestimar la reclamació i la va imposar la multa igualment.

«És evident que no va respondre al requeriment que se li va dirigir, però la seva justificació és raonada i raonable. La notificació del requeriment es va dur a terme de manera contrària a dret», ha explicat el jutge.

A pesar que la carta certificada es va lliurar a una familiar, aquesta «no resideix en el seu habitatge i no hi ha constància que aquesta receptora fes arribar la missiva a la destinatària», ha afegit.

Segons la sentència, l'Ajuntament de Vigo va emprar un mitjà adequat per a notificar la sanció. Encara que la dona no estigués a casa, qualsevol persona que estigués en el domicili podria recollir-la. El que no és correcte és deixar-la a casa d'una veïna, independentment de la relació que aquesta pugui tenir amb la destinatària.

És per això que el jutge ha condemnat a l'Ajuntament de Vigo a retornar-li els diners de la multa més els interessos a la dona i, a més, haurà de fer-se càrrec de les costos del judici.

tracking