Diari Més

Successos

El TS rebaixa la condemna a professor que va abusar d'un alumne a Alacant

La Sala rebaixa la condemna de 4 a 2 anys en no apreciar que hi hagi continuïtat delictiva al delicte d'abús sexual

Imatge general de la façana principal del Tribunal Suprem.

Tribunal SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha rebaixat la condemna de quatre a dos anys de presó a un professor d'anglès que va abusar sexualment d'un alumne de vuit anys en un col·legi d'Alacant.

La Sala Penal ha dictat una sentència, a la qual ha tingut accés EFE, que estima parcialment el recurs del condemnat contra la resolució de l'Audiència d'Alacant que el va condemnar per un delicte continuat d'abús sexual.

Els fets van passar entre finals del 2012 i gener del 2013 en un col·legi públic de la província d'Alacant on treballava el condemnat com a professor d'anglès, que durant l'exhibició de pel·lícules a les seves classes, va fer tocaments al menor mentre li tenia sobre les cames, quan aquest tenia 8 anys.

La Sala rebaixa la condemna de 4 a 2 anys en no apreciar que hi hagi continuïtat delictiva al delicte d'abús sexual.

Diu el Suprem que el menor va descriure amb detall el que va passar només en una ocasió, afegint que aquest succés es va repetir en tres ocasions i va precisar que els fets van passar «després del Nadal».

Tot i això, després del Nadal i fins al 10 de gener, quan es va formular denúncia, no hi van haver tres classes d'anglès, per la qual cosa no hi va haver tres ocasions per als abusos.

Per tant, si bé no hi ha raó per qüestionar el relat del menor quant a l'existència dels abusos, no passa amb el nombre d'ocasions i el període temporal de les mateixes, és a dir, «no hi ha base fàctica que permeti afirmar amb prou certesa el nombre d'abusos que es declaren provats».

El tribunal sí que confirma, no obstant, la inhabilitació absoluta per termini de sis anys per exercir com a docent; la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se amb la víctima durant sis anys més i una indemnització de 6.000 euros.

tracking