Diari Més

Successos

Condemnada a 20 anys de presó per assassinar la seva parella, que estava malalt

L'acusada va posar fi a la vida de la víctima en el transcurs d'una discussió

Audiencia provincial de Madrid.

Condemnada a 20 anys de presó per assassinar la seva parella, que estava malaltWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 20 anys de presó una dona que va assassinar la seva parella en el transcurs d'una discussió «prevalent-se de l'estat de debilitat física i precari estat de salut» de la víctima, cosa que li va impedir defensar-se'n , que li va asfixiar introduint bosses de plàstic a la boca.

La sentència de la Secció 23 de l'audiència madrilenya, a què ha tingut accés EFE, segueix el veredicte del jurat popular que va enjudiciar el cas al novembre, i que va considerar Verónica C.H. culpable d'assassinar del que era la seva parella, que presentava un deteriorament constitucional sever, cardiopatia isquèmica revascularitzada mitjançant triple bypass i antecedents de VIH, a més de diverses fractures com a conseqüència d'un accident de trànsit, per la qual cosa necessitava crosses per caminar.

La Fiscalia demanava per a ella 22 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu, mentre que la defensa va demanar la seva absolució i, subsidiàriament, que fos condemnada a 3 anys i 6 mesos de presó per homicidi amb les atenuants molt qualificades de drogoaddicció i dilacions indegudes.

Ara la Sala condemna l'acusada per assassinat, ja que va voler matar la víctima, que no es va poder defensar, i no queda provat que la seva addicció a les drogues inclogués en la seva capacitat per saber què feia.

Subratlla la Sala, com va dir el jurat, que l'acusada i la víctima eren parella sentimental amb convivència des de feia uns quants anys, no sent cert que ella només acudís a l'habitatge perquè li donava diners i droga a canvi de sexe, com ella va assegurar al judici.

Segons el relat de la sentència, l'acusada va discutir diverses vegades amb la víctima des del dia anterior al succés, el 3 de març del 2018, quan va actuar «prevalent-se de l'estat de debilitat física i precari estat de salut de Francisco, i l'estat d'intoxicació que el privava de tota capacitat de reacció necessària per repel·lir l'atac», i amb la intenció «d'acabar amb la seva vida».

Així «va tapar la boca de Francesc, introduint-li diverses bosses de plàstic, fixant-les a l'interior amb cinta adhesiva transparent, tancant la boca i el nas, impedint-li respirar», causant-li la mort.

tracking