Diari Més

Successos

Condemnat a quatre anys per violar una dona i amenaçar-la de mort a Santander

L'acusat no no es va presentar al judici a principis de març i la Policia va emetre una ordre de cerca i captura contra ell

Els fets van ocórrer el 18 de desembre de 2019.

Las Palmas: Condemnat a 11 anys de presó per intentar cremar la seva exparella en la seva perruqueriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home ha reconegut que va violar en un polígon industrial de Santander una dona i ha pactat amb la Fiscalia una pena de quatre anys de presó per un delicte d'agressió sexual i una multa de 370 euros per un altre d'amenaces, ja que va intentar coaccionar la víctima dient-li que la mataria perquè no parlés.

L'acusat, que s'enfrontava a una pena de presó de vuit anys, ha acudit aquest dijous a la vista a l'Audiència de Cantàbria escortat per la Policia, que el va detenir després d'emetre's una ordre de cerca i captura contra ell, ja que no es va presentar al judici a principis de març.

A més de la pena de presó, haurà d'indemnitzar la víctima amb 12.200 euros pels danys morals i les seqüeles que ha tingut arran de l'agressió, que fruit de la violència utilitzada, va assenyalar la fiscalia en el seu escrit, va provocar a la dona diverses lesions físiques per tot el cos i ansietat, amb un impacte psicològic que li ha deixat un trastorn d'estrès posttraumàtic crònic moderat-important.

Tal com ha reconegut, el juliol del 2021 l'home va ficar la dona entre un autobús i la paret, la va girar amb força i li va abaixar els pantalons per violar-la, ejaculant a la seva roba, fins que la dona va aconseguir desfer-se i fugir.

Després de l'agressió, la víctima va rebre múltiples trucades per part del seu agressor, que la va amenaçar de mort perquè no expliqués res i li va exigir que es prengués la píndola de l'endemà.

Després de l'acord entre la defensa i el ministeri públic, l'acusat ha vist reduïda la condemna de vuit a quatre anys per agressió sexual, la pena mínima per aquest delicte d'acord amb la nova llei i, encara que no ha fet ús del dret a l'última paraula, sí que ha dit «quin remei» en acceptar-la.

Amb aquest acord, se suprimeix el delicte lleu de lesions pel qual també se l'acusava, ja que el fiscal entén que es van produir com a conseqüència de l'agressió sexual.

Sí que es manté una mesura de llibertat vigilada després de sortir de la presó durant sis anys, i prohibició d'aproximar-se i comunicar amb la dona durant quinze anys, a més d'afegir-se una pena de quinze anys d'inhabilitació per exercir oficis amb menors.

tracking