Diari Més

Successos

L'Audiència de Madrid condemna a 45 anys presó al 'pederasta del Grindr'

El condemnat va contactar amb deu menors entre el 2019 i el 2021 per oferir-los diners a canvi de sexe

Imatge de la maça d'un jutge.

Un jutge dictamina que la Policia no pot multar el consum o la tinença d'haixix dins d'un cotxePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 45 anys i 6 mesos de presó al pederasta del Grindr, una aplicació de contactes entre homosexuals, per delictes sexuals de diversa índole comesos sobre deu menors amb què va contactar entre el 2019 i el 2021 per oferir-los diners a canvi de sexe.

En concret, el Tribunal el considera autor de tres agressions sexuals a menors de 16 anys, cinc delictes de ciberassetjament sexual infantil, set delictes de prostitució de menors, tres de producció de pornografia infantil i dos d'exhibicionisme, si bé la Sala l'absol de altres delictes sexuals de la mateixa índole.

Els magistrats recorden que el compliment efectiu no pot excedir els 20 anys de presó, a la qual cosa cal descomptar el temps que porta a la presó provisional, des del juliol del 2021.

A més, la Sala condemna Javier D. M. a indemnitzacions entre els 6.000 i 3.000 euros cadascuna de les deu víctimes en concepte de danys morals. La quantitat total és de 42.000 euros.

La sentència considera provat que el condemnat, des de l'estiu del 2019 fins al juliol del 2021, per tal de satisfer el seu desig sexual, va contactar a través de Grindr amb una desena de menors, condició que buscava específicament.

Tot seguit es comunicava amb ells a través de WhatsApp, preguntant-los concretament l'edat, i per això el condemnat «era plenament conscient de l'edat del menor» amb què estava.

El modus operandi era oferir-los diners a canvi de quedar per tenir sexe. La quantitat oscil·lava entre 20 i més de 50 euros depenent del tipus de relacions que acceptessin mantenir els menors. A més a més, en la majoria dels casos els demanava fotos de contingut sexual, les quals ell també els enviava.

Amb tot, la resolució no és ferma i contra ella hi ha la interposició d'un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

tracking