Diari Més

Successos

10 anys de presó per intentar matar un home per 10 euros a Sevilla

Tres homes d'una mateixa família van atacar, armats, un home davant de la seva dona i els seus fills menors d'edat

Imatge general de la façana principal del Tribunal Suprem.

Tribunal SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a vuit, nou i deu anys de presó a tres homes d'una mateixa família per intentar assassinar-ne un altre a Osuna (Sevilla), després de fer-li nombroses punyalades i cops amb pals davant de la seva dona i fills per una discussió que va començar per 10 euros.

La Sala Penal de l'alt tribunal ha dictat una sentència, a la qual ha tingut accés EFE, que rebutja el recurs dels tres condemnats contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, que va confirmar la dictada per l'Audiència de Sevilla per un delicte d'assassinat en grau de temptativa.

A més de la pena de presó, la Sala ratifica el pagament d'una indemnització conjunta de 30.000 euros a la víctima per les lesions i seqüeles patides.

Els fets van passar el 28 de setembre del 2019, quan el principal condemnat va mantenir una discussió amb la víctima després que li demanés deu euros i aquest s'hi negués, i després va insistir i la víctima li va arribar a donar una empenta.

En assabentar-se'n, el cosí i el pare del'home que va rebre l'empenta van anar a buscar la víctima, a qui van trobar cap a les 11.00 hores a la porta de casa seva amb la seva dona i els seus quatre fills, tots menors.

D'aquesta manera, «de comú acord» i «amb ànim de causar-li la mort», s'hi van dirigir portant una navalla, una vara de fusta i un pal de fusta amb la punta reforçada amb ferro, i, «sense mediar paraula», el principal condemnat «es va abalançar» sobre la víctima, que estava d'esquena traient del seu cotxe unes bosses de la compra, i el va apunyalar alhora que li deia «et mato».

A continuació, els altres dos condemnats es van sumar i li van clavar nombroses punxades i cops al crit de «mata'l, mata'l», si bé l'esposa de l'agredit i un testimoni van aconseguir separar-los. La víctima va patir quinze ferides penetrants per arma blanca.

En el seu recurs, els condemnats neguen que tinguessin intenció de matar-lo, sinó que només pretenien «anar a veure'l», però el Suprem respon que tots van exterioritzar la seva voluntat de matar quan van dir «et mato» o «mata'l».

A més, el tribunal té en compte «la pluralitat de cops, la intensitat dels mateixos, la utilització d'instruments perillosos per al bé jurídic vida, l'afectació d'òrgans vitals, en anar dirigida a la seva acció al capdavant, els braços, la caixa toràcica i l'abdomen».

tracking