Diari Més

Successos

Condemnat a 3 anys presó un treballador que va trencar la boca a un company a Castelló

L'agressió li va produir a la víctima la pèrdua total de vuit dents i la pèrdua parcial d'altres cinc més

Imatge de la maça d'un jutge.

Un jutge dictamina que la Policia no pot multar el consum o la tinença d'haixix dins d'un cotxePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha elevat la condemna d'un a tres anys de presó a un treballador que va trencar mitja dentadura al seu company al donar-li un cop de puny a la boca després d'una discussió, quan estaven sobre una bastida remodelant un edifici a la localitat d'Alcora (Castelló ).

La Sala Penal ha dictat una sentència, a la qual ha tingut accés EFE, que desestima el recurs del condemnat i estima, en canvi, el de la víctima contra la resolució de Tribunal Superior de Justícia de València que havia ratificat la condemna de un any de presó de l'Audiència de Castelló per un delicte de lesions.

Sí que ratifica el Suprem la indemnització a la víctima de 2.644 euros pels dies que va trigar a curar i els perjudicis causats.

Els fets van passar cap a les 11.15 hores del 3 de gener del 2019 quan el condemnat va tenir una discussió sobre el treball amb la víctima, mentre es trobaven sobre una bastida en un treball de remodelació d'un edifici a Alcora.

Com a conseqüència d'això, el condemnat va colpejar la víctima a la boca, cosa que li va provocar importants danys a la mateixa, que ja estava «en molt mal estat», fins al punt que li va produir la pèrdua total de vuit dents i la pèrdua parcial d'altres cinc més.

En el seu recurs, el condemnat defensa que no va colpejar cap persona i que la realitat és que la víctima va caure i ell es va limitar a atendre-la, però el Suprem sosté que la declaració de l'agredit i la resta de proves acrediten l'atac.

En canvi, la Sala sí que estima el recurs de la víctima que demanava aplicar l'article 150 del Codi Penal, per la deformitat que es declara provada a la boca ja que la pèrdua de peces dentàries és un fet provat que «reflecteix l'especial agressivitat del autor, que mitjançant la seva acció, va afectar la integritat física de la víctima».

Diuen els magistrats que la contundència del cop i la pèrdua de tal nombre de peces dentàries, així com la seva posició, permet acreditar la deformitat.

«Les peces dentàries afectades eren visibles, de caràcter permanent, després amb independència de la seva reparació i reposició artificial mitjançant el tractament odontològic que pugui ser dispensat, no impedeix aquesta qualificació de permanència i d'afectació externa», afegeixen, per la qual cosa és procedent elevar la condemna d'un a tres anys de presó.

tracking