Diari Més

Successos

Dos anys de presó a un militar per una agressió sexual a la filla menor de la seva parella

La sentència recull que com a conseqüència d'aquests fets la menor presenta simptomatologia compatible amb violència sexual,

Els fets van ocórrer el 18 de desembre de 2019.

Las Palmas: Condemnat a 11 anys de presó per intentar cremar la seva exparella en la seva perruqueriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Jaén ha condemnat un militar de 39 anys a dos anys de presó com a autor d'un delicte continuat d'agressió sexual a una menor, filla de la que va ser la seva parella, quan la nena tenia entre set i nou anys, aplicant-la llei del sol sí és sí en considerar que els atacs a la nena van ser fugaços i per sobre de la roba.

A més, el tribunal el condemna a inhabilitació especial per a qualsevol professió o ofici directe amb menors d'edat per un temps de 6 anys, amb la prohibició d'aproximar-se a la menor i comunicar-s'hi per termini de 5 anys, i indemnització a la menor amb 6.000 euros pels danys morals causats.

Els fets van passar mentre va durar la relació sentimental de la mare amb l'acusat, que tenien un fill en comú, des de finals del 2017 fins al 2020, any en què va finalitzar la relació sentimental i la convivència.

Segons relata la sentència a què ha tingut accés EFE, durant el període de convivència, en data no determinada, l'acusat, aprofitant que la seva parella havia anat al bany després del sopar i trobant-se la menor en un sofà estirada cap per avall, es va posar damunt d'ella i va començar a refregar els seus genitals, abandonant la seva actitud quan va escoltar la porta del bany.

En una altra ocasió, aprofitant l'acusat que estava sol al domicili amb la menor i el nadó que havia tingut amb la seva parella, es va repetir la mateixa escena, però aquesta vegada va intentar besar-la i tocar-li la zona genital, cessant en la seva actitud quan la menor va començar a colpejar-lo perquè la deixés tranquil·la.

La menor va relatar com el primer atac va ser tan fugaç que ni va tenir temps de reaccionar, però en el segon atac sí que es va treure de sobre el seu agressor amb cops i puntades de peu. Segons la menor, també en dues ocasions més, la va sotmetre a diversos tocaments d'índole sexual.

La menor va ocultar aquests fets als seus familiars, fins que un dia ho va explicar a una amiga i posteriorment als seus avis, posant el pare de la menor la corresponent denúncia el 6 de desembre de 2020.

La sentència recull que com a conseqüència d'aquests fets la menor presenta simptomatologia compatible amb violència sexual, com són els símptomes ansiosos depressius, risc d'autolesió, hostilitat i agressivitat, simptomatologia posttraumàtica i sentiment de culpa.

tracking