Diari Més

Policial

Detingut a Sitges un pederasta per agredir sexualment de diversos menors

La investigació resta oberta i no es descarten més víctimes, ja que l'investigat havia estat monitor en clubs de futbol

Moment de l'escorcoll amb el detingut davant.

Detingut a Sitges un pederasta per agredir sexualment de diversos menorsPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a Sitges un pederasta que va agredir sexualment de diversos menors del seu entorn més proper. L'arrestat, ara en presó provisional, gravava les agressions ocultant el seu rostre i les penjava a internet, a diferents canals del web fosc utilitzats per pedòfils d'arreu del món. Segons informa la policia en un comunicat, s'han pogut identificar fins ara sis víctimes d'entre 3 i 10 anys i s'ha provat que l'autor perpetrava agressions com a mínim des del 2016. Les víctimes fins ara identificades eren fills d'amics o menors amb qui havia conviscut, tots nens. La investigació continua oberta i no es descarten més víctimes, ja que s'ha detectat que l'investigat havia estat monitor de diferents clubs de futbol.

Segons ha pogut saber l'ACN, la detenció va tenir lloc el dia 11 de gener a Sitges, on residia l'home. La cooperació policial internacional, concretament de la policia de Queensland (Austràlia) i la Interpol, ha estat decisiva en el desenvolupament de la investigació, en la qual també ha col·laborat la Policia Local de Sant Pere de Ribes.

El detingut utilitzava fortes mesures de seguretat, per això els agents han hagut de recórrer a tècniques de reconeixement d'imatge i intel·ligència policial per poder identificar el presumpte autor dels fets.

La investigació es va iniciar quan agents especialitzats de la Policia Nacional van analitzar imatges d'agressions sexuals a menors que havien estat detectades en diferents fòrums de la internet fosca i que semblaven gravades a l'estat espanyol. Concretament, es tractava de diversos vídeos i fotografies.

Arran de l'anàlisi dels comportaments i els escenaris dels arxius investigats, es va acreditar que les imatges havien estat gravades a Espanya per una persona de parla espanyola amb modismes "característics". Gràcies a una de les imatges en què apareixia parcialment l'exterior a través d'una finestra, es va poder determinar el punt geogràfic exacte on havia estat presa així com l'apartament des d'on s'havia realitzat, a Vilanova i la Geltrú.

D'altra banda, els agents van examinar minuciosament com s'expressava l'investigat així com trets parcials d'una de les imatges i es va confirmar que es tractava del sospitós, que a més podria estar tenint contacte en l'actualitat amb menors, motiu pel qual es va precipitar l'actuació policial.

El registre va acreditar que un dels llocs de la comissió dels fets era aquell mateix habitatge, així com un altre domicili en un poble proper en el qual va residir en el passat.

Sis víctimes identificades

Els agents van localitzar noves imatges, tots ells nens, i van aconseguir individualitzar-los. Fins al moment, s'ha pogut identificar sis víctimes; dues de 3 i 7 anys quan van ser agredides; una tercera, d'edat similar, que va patir tocaments; unes altres dues, d'entre 8 i 10 anys, que van ser fotografiades despullades; i una última identificada com a víctima d'agressió sexual, si bé no s'han localitzat filmacions fins ara.

Els agents també van trobar abundants rastres d'haver accedit a la internet fosca, inclosos enllaços a fòrums secrets i molta pornografia infantil poc coneguda descarregada d'aquests llocs. S'han intervingut quatre discs durs, tres targetes de memòria, un mòbil i una càmera d'acció.

tracking