Diari Més

Successos

Argentina: Una parella dona en adopció el seu porc mascota i el nou amo se'l cruspeix

Un activista ja ha portat el cas als tribunals

Imatge d'un grup de porcs.

PorcPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els animals que tenim com a mascotes prenen un lloc important en les vides dels seus amos. Així li va succeir a la família de Roma, una petita truja mini-pig que una parella argentina va donar en adopció perquè ja no tenien com cuidar-la. Desafortunadament i contrari al que esperava el matrimoni, el nou amo se la va menjar.

Els mini-pig són un tipus de porc característics per ser de petita grandària i no créixer. No obstant això, Roma va créixer més del normal i la parella no tenia l'espai suficient en la seva llar per a donar-li una bona qualitat de vida. És per això que decideixen, molt al seu pesar, posar-la en adopció.

Les condicions que demanava el matrimoni eren senzilles: una nova família que tingués l'espai suficient a casa i que pogués brindar-li amor a la seva mascota i dedicar-li temps.

Facundo Medina va assegurar reunir les exigències i poder fer-se càrrec de la truja i es va convertir en el candidat perfecte per a ser el nou amo de Roma, la qual cosa va succeir el passat 5 de gener.

L'home va recollir a la mini-pig i es va fer un selfie amb l'animal en el seu cotxe. «Amb la chanchi», va publicar en les seves xarxes socials juntament amb la imatge. Durant els primers dies, el nou amo mantenia un contacte constant amb la parella i li enviava fotografies perquè veiessin a la truja. Tanmateix, poc després tot això va canviar.

En les xarxes es va viralitzar un àudio de Whatsapp en el qual s'afirmava que un conegut havia adoptat a una truja i que, mentre anava a buscar-la, va enviar diverses imatges a un grup d'amics per a anar preparant l'aigua calenta per a matar-la i fer-la a la graella.

L'anterior propietària de l'animal, Mariela va decidir contactar amb Medina per a comprovar que Roma estava bé. Contrari al que es preveu, Medina li va dir que la hi havia donat a una altra persona. «Em va dir que volia tenir-la com a mascota, que tenia dues nenes, em va manar vídeos jugant amb les filles», va comptar Mariela en conèixer el final de Roma.

L'activista defensor dels animals Fernando Pieroni va donar veu d'aquesta història en les seves xarxes socials i va denunciar a Medina per maltractament animal. A més, interposarà una demanda civil per danys i prejudicis cap als anteriors amos. «És terrible el que va fer. Mes allà que es matin milions de porcs, el que va fer aquest tipus és d'un gran cinisme», va expressar.

Per part seva, Medina va assegurar no haver adoptat a Roma i afirma que la foto que circula en xarxes socials està manipulada. En paraules de Pieroni, el nou amo de Roma no estava molt feliç amb ella i, cansant de l'animal, la hi va donar a un carnisser amb la condició que li donés «uns bons trossos de carns».

tracking