Diari Més

Successos

França: Un jove acusa la policia francesa d'amputació de testicle

Presentarà una demanda per «violències voluntàries que provoquen la mutilació», un delicte tipificat amb fins a 15 anys de presó

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional francesa.

França: Un jove acusa la policia francesa d'amputació de testicleEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove franc-espanyol de 26 anys ha acusat la policia francesa d'haver-li provocat la pèrdua d'un testicle per una porrada que va rebre en l'entrecuix mentre fotografiava a París la manifestació contra la reforma de les pensions del passat 19 de gener. Segons va confirmar la seva advocada, Lucie Simon, el jove presentarà una demanda per «violències voluntàries que provoquen la mutilació» per part d'una persona dipositària de l'autoritat pública. Segons Simon, aquest delicte està tipificat amb fins a 15 anys de presó.

En declaracions aFranceinfo, la Prefectura de París va anunciar que ha demanat al director encarregat de l'ordre públic «un aclariment sobre les circumstàncies exactes de l'incident», mentre que el portaveu del Govern, OlivierVéran, va exigir «una investigació clara», en manifestacions al canalBFMTV. La lletrada va confirmar que la presumpta víctima és Iván S., un enginyer que treballa per a una gran empresa a l'illa francesa de Guadalupe (Antilles).

El diari 'Libération'recull el seu testimoniatge. En ell, denúncia que, mentre feia fotografies, va ser inesperadament agredit en l'entrecuix per part d'un agent. Un vídeo que circula en les xarxes i una instantània mostrada per 'Libération'mostren com un jove amb ulleres i un capell vermell és colpejat amb un porra mentre cau a terra.

«El policia surt del no-res, pren impuls i se'm tira damunt amb tot el seu pes mentre em colpeja fortament amb la porra al nivell del meuentrecuix», relata el jove, qui, posteriorment, explica haver estat ingressat a l'hospital per forts dolors en el testicle. Encara «commocionat» pel succeït, recorda el que li van dir a l'hospital: «L'operació ha anat molt bé, t'hem amputat el testicle dret».

tracking