Diari Més

Successos

València: A disposició judicial el pare del nadó de sis mesos que va donar positiu en cocaïna

El jove de 20 anys va ser detingut aquest dijous acusat d'abandonament de menor i delictes contra la salut pública

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare del nadó de sis mesos que es troba hospitalitzat a València després d'haver donat positiu per cocaïna en una anàlisi de sang passarà a disposició judicial, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana.

Aquest jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola, va ser detingut aquest dijous acusat d'abandonament de menor i delictes contra la salut pública, i és l'ex company sentimental de la menor que va sofrir abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra. El nadó hospitalitzat és fill de tots dos, i tenen un altre de 2 anys.

Fonts pròximes a la mare han explicat que el nounat es troba bé i que s'ha iniciat un procediment administratiu que podria derivar en la tutela del menor per part de la Generalitat o en la seva devolució als progenitors. La parella s'ha separat recentment i quan el bebè va sofrir un esvaïment es trobava sota la tutela del pare.

Les mateixes fonts no han descartat que el bebè podria haver sofert una intoxicació accidental en el domicili d'un familiar del pare, on s'allotjava o romania aquest nucli familiar de manera temporal, un extrem que està actualment sota investigació policial. El petit havia estat atès en un centre de salut recentment però mancava de targetaSIP, motiu pel qual els sanitaris van advertir als pares de la necessitat de regularitzar la situació.

En acudir una segona vegada dilluns passat al centre de salut sense la referida targeta es va activar un protocol sanitari, en el transcurs del qual es va detectar la presència de cocaïna en la sang del bebè. El pare va ser cridat a declarar per la Policia Nacional dilluns passat i detingut aquest dijous al voltant de les 15.30 hores.

La mare va ser víctima d'abusos sexuals per part de Luis R., llavors marit de l'exvicepresidenta del Govern valencià,exconsellerad'Igualtat iexdirigent de Compromís, quan aquest era educador d'un centre públic d'acolliment i els va cometre sobre ella quan era menor i estava sota la seva tutela a la fi de 2016 i en 2017.

tracking