Diari Més

Successos

Detingut un grup que extorsionava sol·licitants de serveis sexuals per internet amenaçant d'enviar-los un sicari a casa

La trama criminal actuava a Barcelona, Madrid i Santander i hauria aconseguit 30.000 euros

Imatge d'arxiu d'un efectiu de la Guàrdia Civil.

Detingut un grup que extorsionava sol·licitants de serveis sexuals per internet amenaçant d'enviar-los un sicari a casaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut 22 persones i n'investiga 18 més per la seva presumpta pertinença a un grup criminal que extorsionava persones que havien sol·licitat serveis de prostitució a través d'internet. Se'ls acusa de 65 delictes d'extorsió per haver amenaçat aquests sol·licitants d'enviar-los un sicari a casa si no accedien a un pagament. Segons ha informat el cos, el grup tenia tres estructures en funcionament a Barcelona, Madrid i Santander (Cantàbria) i hauria aconseguit uns 30.000 euros amb aquest mètode.

La investigació va començar arran d'una denúncia a Tudela de Duero (Castella i Lleó) a finals de l'any 2021 en què una persona explicava que havia demanat serveis sexuals a una prostituta a través d'internet i que, pocs dies després, havien començat les amenaces telefòniques i per missatges al mòbil exigint-li diners. L'equip de la Guàrdia Civil deValladolid van descobrir una trama amb «un gran nombre d'autors»que haurien extorsionat 65 persones que havien iniciat contactes amb dones per contractar-los serveis sexuals però que, després de contactar-hi, començaven a rebre demandes de diners amb l'amenaça d'un sicari si no ho feien. A més, els autors investigaven la vida de les víctimes i els indicaven trets personals com la situació laboral per tal que l'extorsió fos més creïble i efectiva.

També enviaven fotografies «amb contingut escabrós, cossos mutilats, decapitacions i amputacions, així com vídeos de persones encaputxades empunyant armes de foc», segons explica el cos policial. Les trucades es feien des de telèfons espanyols i de la República Dominicana i les efectuaven persones amb accent llatinoamericà. Per tal de rebre els pagaments, es valien de mules econòmiques que facilitaven els seus números de compte i retiraven els diners en efectiu en caixers per tal d'entregar-los al grup criminal.

tracking