Diari Més

Successos

Barcelona: Intervenen 90 quilos de cocaïna camuflats entre el cafè

El contenidor va arribar procedent d'Honduras

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a la 'sextorsió'Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va confiscar el passat 11 de gener 90 quilos de cocaïna que estaven amagats en un contenidor de cafè procedent d'Hondures, que havien estat ocultats en aquesta càrrega sense que els responsables de la importació ho sabessin, un mètode conegut com el 'ganxo cec'.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, una unitat en la qual també participava el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària va detectar un risc en el carregament, procedent de Sant Pere de Sula (Hondures) amb destinació a Barcelona, i es va procedir a realitzar una inspecció.

A l'interior del contenidor, que tenia com a mercaderia declarada cafè en gra, van trobar amagades dues motxilles que en total contenien uns 90 quilograms de cocaïna en 'maons', d'un quilogram cadascun d'ells.

D'acord amb l'institut armat, es tracta d'un cas de 'ganxo cec', un mètode que utilitzen els narcotraficants, especialment en els ports, per a camuflar la seva mercaderia en contenidors sense que ho sàpiga l'importador.

Una vegada que la mercaderia ha arribat, altres membres d'aquesta organització s'encarreguen de 'rescatar' la droga abans que el contenidor sigui despatxat en la duana.

tracking