Diari Més

Judicial

Demanen 40 anys presó per un casteller de Barcelona per abusar de nou nenes de la colla

La fiscalia l'acusa de tocar-los el cul i els pits mentre els feia massatges

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra.

Mossos d'Esquadra, manilles, detencióMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana gairebé 40 anys de presó per a un ex membre dels Castellers de Barcelona per haver abusat sexualment de nou menors d'edat entre el 2014 i el 2019. Segons la fiscalia, E.P.A. ha estat membre dels Castellers de Barcelona durant 20 anys, exercint diverses funcions i en els últims anys sent tècnic de la canalla de la colla. Aprofitant la confiança de les famílies i de les nenes i adolescents, les convidava sovint a casa seva després dels assajos o abans de les actuacions. L'home sabia fer massatges i també les atreia amb llaminadures o els seus menjars preferits. Amb aquesta excusa, els feia massatges perquè dormissin millor o alleujar dolors musculars i els tocava el cul, els pits o prop de la zona genital.

També els deia que es quedessin amb calcetes i samarreta, sense sostenidors ni pantalons perquè estiguessin més còmodes i els pogués veure i tocar millor la seva anatomia. Igualment, entrava al bany sense avisar quan sabia que hi havia noies dutxant-se.

En el cas de la primera jove, entre el 2014 i el 2017 l'home, en almenys dues ocasions, li va tocar un mugró i la vagina mentre li feia massatges al sofà de casa seva. La noia es va quedar paralitzada i va fer veure que estava adormida.

Entre octubre i novembre del 2014 a una segona noia, de 17 anys, li va fer posar la mà sobre el seu penis erecte mentre li feia un massatge. La noia també es va fer l'adormida i va canviar de posició.

Respecte tres menors més, entre els anys 2014 i 2018, quan tenien entre 10 i 17 anys, els va tocar el lateral dels pits, el cul. En una ocasió, una d'elles li va dir que no li semblava bé que li toqués el cul, el casteller li va dir que el massatge es feia d'aquella manera. En una ocasió, el juny del 2018, tornant d'una actuació a Valls, l'home va convidar les menors a passar la nit a casa seva. Els va fer massatges i els va acabar tocant el cul. De matinada, una de les noies es va despertar per uns gemecs i va veure com l'home es masturbava a la mateixa habitació mentre les mirava com dormien amb samarreta i calcetes.

Finalment, a tres menors de 7 a 12 anys, entre els anys 2015 i juny del 2019, els va tocar el cul per sobre les calcetes, i a una d'elles li va tocar el lateral dels pits tot i que li havien dit que no feia falta, es giraven o feien veure que estaven adormides. A una d'elles, a més, la va veure despullada mentre es dutxava perquè va insistir en portar-li ell la tovallola, tot i que les seves companyes li havien dit que ho farien elles.

Per tot això, la fiscalia demana 39 anys i 5 mesos de presó per sis delictes continuats d'abús sexual, quatre d'abusos sexuals i un d'exhibicionisme. També li demana cinc anys de llibertat vigilada després de sortir de presó, inhabilitació per a qualsevol ocupació relacionada amb menors durant cinc anys després de sortir de presó, prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb les víctimes durant tres o quatre anys més que les penes de presó imposades, i 6.000 euros d'indemnització a cada víctima per danys morals.

tracking