Diari Més

Successos

Austràlia: Retiren el visat a un espanyol per introduir en el país dos paquets de pernil

Ha estat sancionat per incomplir la nova normativa de bioseguretat per ingressar al país «objectes de risc»

Imatge dels productes en qüestió.

Austràlia: Retiren el visat a un espanyol per introduir en el país dos paquets de pernil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove espanyol de 20 anys ha estat la primera persona a la qual el Govern d'Austràlia li ha retirat el visat per ingressar al país amb «objectes de risc» sense declarar després que el passat 1 de gener entrés en vigor una nova normativa de bioseguretat per a evitar l'ingrés de malalties i plagues al país.

Segons ha detallat en un comunicat el Ministeri d'Agricultura australià, l'espanyol s'ha convertit en la primera persona a incomplir la mesura, per la qual cosa la hi ha cancel·lat la visa de viatge i se li ha imposat una multa de 3.300 dòlars australians (2.124 euros).

En concret, el jove hauria portat en la seva maleta sense declarar un quilo de carn de porc crua, segons el ministeri australià, que incloïa dos envasos de pernil, un envàs de xoriço i un altre de canya de llom. A més, també havia viatjat amb formatge.

Les infraccions més dures del govern del primer ministre, AnthonyAlbanese, per als viatgers que no declaren articles de risc de bioseguretat han entrat en vigor i un viatger estranger ja està pagant el preu», ha esgrimit l'Executiu australià en la seva missiva.

En aquest sentit, ha recordat que els viatgers que intentin ingressar al país amb productes alimentaris prohibits en 2023 «es veuran afectats per les infraccions de bioseguretat més dures del país fins avui».

El ministre d'Agricultura, MurrayWatt, ha assegurat que aquest és «un fort recordatori» que els viatgers seran enxampats i castigats per violar «les estrictes lleis de bioseguretat d'Austràlia».

«Espero que aquest home es penedeixi de les seves accions: la seva visita a Austràlia va acabar abans que comencés i ho van enviar de tornada amb una multa considerable», ha agregat el ministre d'Agricultura.

«Ens prenem de debò mantenir la febre aftosa i altres malalties fora del país, i els viatgers han de recordar això quan intenten ingressar a Austràlia», ha afegit, recordant que actuacions així podrien «posar en risc» a les indústries agrícoles del país.

La penalització del jove espanyol té lloc després que el mes d'octubre passat el Govern d'Austràlia anunciés que augmentaria les multes per infracció per a aquelles persones que fossin enxampades amb «articles prohibits», a fi d'evitar que les malalties i plagues ingressin i s'estableixin al país.

tracking