Diari Més

Successos

Almenys 25 morts després d'estavellar-se un avió amb 70 passatgers a Nepal

L'aeronau, un ATR-72, va xocar aproximadament a les 10.30 hora local en el districte de Pokhara

L'equip de rescat al lloc on s'ha estavellat l'avió.

Almenys 25 morts després d'estavellar-se un avió amb 70 passatgers a NepalEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats nepaleses han recuperat almenys 25 cadàvers després del sinistre d'un avió de l'aerolínia Ieti Airlines que es va estavellar aquest diumenge amb 72 persones a bord quan cobria una ruta domèstica que va partir des de Kàtmandu. L'aeronau, unATR-72, es va estavellar aproximadament a les 10.30 hores (4.45 GMT) en el districte dePokhara, una destinació turística molt popular, a uns 200 quilòmetres a l'oest de la capital nepalesa.

A les 13.00 hora local, 25 cossos sense vida van ser recuperats del lloc de l'accident, va indicar el sotsinspector adjunt de la Policia dePokhara,RudraThapa. Sense informació sobre possibles supervivents, les labors de rescat continuen.

Segons el portaveu de Ieti Airlines,SudarshanBartaula, l'avió que portava a bord 68 passatgers i quatre tripulants, es va estavellar quan intentava aterrar. Segons mitjans nepalesos, almenys una desena de passatgers eren turistes estrangers.

«Faig una crida al personal de seguretat, a totes les agències del Govern de Nepal i al públic en general perquè iniciïn un rescat efectiu», va publicar a Twitter el primer ministre nepalès,PushpaKamalDahal. Vídeos publicats en les xarxes socials, atribuïts a l'accident d'avui, mostren columnes de fum sortint de l'àrea on va tenir lloc el sinistre.

L'aeroport dePokharaserveix de connexió per als viatgers que es dirigeixen a la localitat deJomsom, situat en ple Himàlaia, un destí popular entre els turistes estrangers que visiten el picAnnapurna(8.091 metres) o la regió deMustang, així com entre pelegrins hindús. Nepal, amb freqüents accidents aeris, ha estat objecte de reiterades sancions internacionals per la falta de controls. La Unió Europea té vetat l'accés al seu territori a les aerolínies nepaleses des de 2013.

tracking