Diari Més

Successos

Tres dones són assassinades violentament a Espanya en un tràgic últim dia de vacances de Nadal

S'han produït a Piedrabuena, el Puerto de Santa María i Roquetas del Mar

Imatge de l'edifici on s'ha produït el crim de Roquetas de Mar.

Tres dones són assassinades violentament a Espanya en un tràgic últim dia de vacances de NadalEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres dones han mort de manera violenta aquesta matinada en un tràgic últim dia de les vacances de Nadal i Reis, dos d'elles a Andalusia i una a la província de Ciudad Real. Dos dels casos s'investiguen com a possibles crims masclistes.

De confirmar-se aquests últims, serien els dos primers crims d'aquesta naturalesa en el que portem de 2023, només a vuit dies d'un any que elevarien a 1.184 la xifra de dones assassinades des de fa vint anys, des de 2003.

Una dona mor apunyalada enPiedrabuena

Eren les 3.32 hores d'aquesta matinada quan un home va avisar els serveis d'emergència que la seva dona, una jove de 24 anys, havia mort d'una punyalada en el tòrax infringida amb un ganivet.

Fins al lloc, un habitatge del carrer Joan d'Àustria dePiedrabuena(Ciudad Real), s'han desplaçat efectius dels serveis sanitaris i de la Guàrdia Civil, que han detingut el marit de la víctima, qui ha declarat que es tractava d'una mort accidental, ocorreguda quan la dona jugava amb un ganivet a la casa. La parella té una filla de 3 anys que no es trobava en l'habitatge familiar en el moment dels fets, ja que passava la nit a casa dels seus avis.

Després de la seva detenció, l'home ha estat declarant a les dependències de la Guàrdia Civil dePiedrabuenafins a mig matí i després ha estat traslladat a la Comandància de Ciudad Real, han indicat a EFE fonts de la Guàrdia Civil, que han informat que ha estat decretat secret de sumari.

Encara que segons les primeres investigacions no existien denúncies prèvies, la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere investiga aquest cas com a crim masclista.

Una dona mor per un tret de la seva parella en el Puerto de Santa María

S'investiga també la mort per un tret al Puerto de Santa María (Cadis) d'una dona de 46 anys, Eva MaríaHaza, suposadament assassinada per la seva parella, un home de 40 anys detingut per la Policia Nacional. La víctima mantenia una relació sentimental amb el seu presumpte assassí feia més d'un any.

El cadàver ha estat trobat sobre les 7.00 hores d'aquest diumenge a l'interior d'un pis de la urbanització BadiaSherry, en el nucli deValdelagrana, propietat de l'home, i va ser localitzat hores després que el seu homicida fos detingut, sobre les 4.00 hores, a la barriada del Riu Sant Pere, a Puerto Real, amb un revòlver.

Segons ha explicat el comissari provincial de la Policia Nacional Santos Bernal, l'home estava sota els efectes d'alcohol i d'altres substàncies estupefaents en el que s'investiga com una baralla durant un «tripijoc»de drogues. Els agents creuen que l'homicida es va confondre de domicili i va disparar contra un altre que no tenia res a veure amb el que anava buscant.

En sentir els crits i trets, els veïns van alertar la Policia, que va localitzar i va detenir l'home, que portava una arma malgrat no tenir llicència per a això. En veure's sorprès per la Policia, l'home, de nom José Carlos, es va enfrontar als agents i va arribar a encanonar-los, encara que posteriorment va poder ser reduït.

Una vegada en comissaria va explicar als agents que havia matat al seu «amor». Va ser llavors quan, sobre les 7.00 hores, els agents van entrar en el seu pis, situat a la urbanització amb molt pocs residents, i van trobar la dona morta amb una ferida de bala.

Una dona és escanyada aRoquetasde Mar

Aquest assassinat no s'investiga com a violència masclista, encara que en un primer moment es creia que podria ser un cas d'aquesta naturalesa. També ha ocorregut aquesta matinada i ha estat en la localitat d'Almeria deRoquetasde Mar, on la Guàrdia Civil ha detingut un home després d'haver confessat que ha escanyat una dona després d'haver mantingut relacions sexuals amb ella.

La morta, romanesa de 44 anys, i el detingut, senegalès de 30, no eren parella sentimental. L'home tenia antecedents en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Viogén)en relació amb una altra dona. Agents de la Comandància d'Almeria han arrestat en el domicili de la víctima l'home, que ha confessat que la va escanyar després de mantenir relacions sexuals amb ella.

tracking