Diari Més

Successos

Detinguts vuit membres de dues bandes de narcotraficants rivals per dos segrestos a Alcoi i Múrcia

Els grups es van enfrontar per la desaparició d'1,2 quilos de cocaïna i almenys un arrest va ser a Barcelona

Imatge d'arxiu de diversos vehicles de la Policia Nacional.

policia nacionalEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut vuit homes, algun dels quals a Barcelona, vinculats a dos segrestos a Múrcia i Alacant relacionats amb el robatori de drogues entre bandes criminals el maig passat. Els segrestos creuats es van produir a Roldán-Torre Pacheco i a Alcoi entre dos grups enfrontats per la desaparició d'1,2 quilos de cocaïna. Els investigadors van identificar vuit homes que, malgrat la seva mobilitat geogràfica per tot Espanya i els seus sospitosos viatges al Marroc, van ser localitzats i detinguts a Múrcia, Alacant, Almeria i Barcelona.

Una de les investigacions va arrencar quan els investigadors van tenir coneixement del suposat segrest d'una persona a la pedania murciana de Roldán. L'endemà, el segrestat va aparèixer en perfecte estat en una estació d'autobusos d'Alcoi, fet que va permetre conèixer la cronologia dels fets. Els agents van esbrinar que el segrest es va produir en només uns segons quan el cotxe que conduïa la víctima va ser interceptat per un vehicle de gamma alta, moment en què els seus ocupants, a punta de pistola, el van amenaçar fins a introduir-lo al vehicle. El turisme conduït per la víctima va ser abandonat en un carrer proper al lloc dels fets, on va ser recuperat.

Les indagacions practicades van permetre conèixer que els seus segrestadors l'havien traslladat a dues hores de camí, fins a una nau industrial, que finalment va ser localitzada a Planes (Alacant), on, després de treure-li el telèfon mòbil i lligar-lo de mans a un pal, el van deixar tota la nit. Pel que sembla, va ser alliberat al matí següent al·legant haver-se equivocat de persona.

La identificació d'aquesta víctima va permetre que saltés una coincidència amb una altra investigació també relacionada amb un segrest, passat dies abans, on la suposada víctima apareixia com a presumpta autora del segrest d'una altra persona a Alcoi. En aquesta ocasió, els assaltants també van utilitzar un vehicle d'alta gamma per traslladar aquesta persona fins a un habitatge ubicat en una urbanització Roldán, on el van retenir durant tres dies sota amenaces de pagar una gran suma de diners a canvi de més d'un quilo de cocaïna que seria enviada al Marroc. Se sospita que el seu alliberament es va produir quan la persona retinguda va lliurar els diners.

Des d'aquell moment, les operacions obertes per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es van unir fins a destapar la seqüència i el desenvolupament dels dos segrestos, perpetrats pels membres de dos grups criminals de forma recíproca i amb origen en un suposat robatori de substàncies estupefaents entre organitzacions criminals.

Es tracta de vuit homes, membres de dos grups criminals --alguns amb nombrosos antecedents delictius i requisitòries judicials-- als quals se'ls atribueix la presumpta autoria dels delictes de detenció il·legal, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d'armes i tràfic de drogues.

tracking