Diari Més

Successos

Investiguen com va morir el menor de Madrid trobat en un abocador de Toledo

Els agents busquen ara el cosí, menor del mort, que es troba desaparegut, i es trobava amb ell l'última vegada que se'l va veure

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional investiga com va morir i va arribar fins a Toledo el menor de 17 anys desaparegut amb el seu cosí petit fa onze dies a Madrid, i el cadàver del qual es va trobar el passat dia 15 de desembre a l'Ecoparc de la ciutat castellanomanxega.

El cos, que estava complet i sense aparents signes de violència -tot i que amb el deteriorament propi del tractament de residus-, no havia estat identificat per la Policia fins dimecres al matí, quan l'empremta dactilar ha rellevat que es tractava de Fernando Fernández, segons han informat fonts policials.

Fins a l'abocador s'han desplaçat de forma immediata els investigadors de la desaparició, de la Policia Judicial de Villa de Vallecas, així com agents d'Homicidis i Policia Científica de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, encara que serà la de Toledo la que investigui les circumstàncies de la mort del jove.

Mentrestant, els agents continuaran buscant al mateix Ecoparc Ángel, el cosí petit d'11 anys, ja que estaven junts quan se'ls va perdre la pista i conformaven un «binomi», per la qual cosa podrien haver corregut la mateixa sort.

Els investigadors van fer servir des del primer moment com a principal hipòtesi que es tractava d'una desaparició voluntària. De fet, tenien constància que els dos cosins havien abandonat la Comunitat de Madrid després que se'ls perdés la pista en sortir de l'Hiper Usera ubicat al carrer General Ricardos de la capital.

Per aquesta raó creuen que el més gran dels dos no va morir el mateix dia de la desaparició, sinó en dates posteriors, han apuntat les mateixes fonts policials.

Segons els resultats preliminars de l'autòpsia, el cos delmenor no presentava signes de violència, tot i que caldrà esperar les conclusions definitives per conèixer les circumstàncies en què va morir.

La policia està seguint ara el rastre de les restes entre els treballadors de l'Ecoparc que van trobar el cos el passat dia 15.

Allí es realitza el tractament de residus dels municipis de Toledo gestionats pel Consorci de Serveis Públics Mediambientals, que presta servei a 196 localitats de la província, que sumen més de 600.000 habitants.

La família dels dos menors, que es va concentrar dilluns passat a Carabanchel per reclamar la tornada, ha explicat que tots dos van anar a l'Hiper Usera en què se'ls va perdre la pista a comprar un entrepà mentre el pare d'un estava en una bugaderia molt propera: «Només portaven dos euros».

A preguntes dels periodistes, que s'han amuntegat aquest matí sota els habitatges dels familiars, han indicat que la policia encara no els havia comunicat que el cadàver trobat a l'abocador de Toledo era el de Fernando Fernández.

tracking