Diari Més

Successos

Condemnen a «el Chicle» a 14 anys de presó per violar la seva cunyada

L'assasí de Diana Quer va abusar sexualment de la germana bessona de la seva dona el gener de 2005, quan la víctima era menor d'edat

José Enrique Abuín Gey, àlies el Chicle, durant el judici.

El Chicle, condemnat a 5 anys per intentar agredir sexualment a una joveEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Enrique Abuín Gey, àlies «el Chicle» i autor de l'assassinat de Diana Quer, ha estat condemnat a 14 anys de presó per l'Audiència Provincial de la Corunya, que el considera autor d'un delicte d'agressió sexual per violar el gener del 2005 una de les cunyades, la Vanessa, germana bessona de la seva dona i mare de la seva filla, quan ella tenia 17 anys.

L'Audiència, segons la resolució facilitada aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia, també li ha imposat la prohibició de comunicar-se amb la víctima i d'acostar-s'hi durant vint-i-dos anys, així com el pagament d'una indemnització de 30.000 euros.

Els magistrats consideren provat que l'acusat, el 17 de gener del 2005, després de telefonar a primera hora del matí dues vegades la víctima per dir-li que volia tornar uns diners al seu pare, es va presentar davant de casa seva i la va convèncer, «aprofitant-se de la seva relació de parentiu», perquè pugés al seu cotxe, «adduint que anirien a recollir aquests diners».

Després d'entrar la menor al vehicle, l'acusat, segons la sentència, «va conduir a gran velocitat» fins al parc San Mamede, a l'Ajuntament de Lousame, on se situa la capella de Sant Lourenç, «en un entorn forestal». Els jutges subratllen que aquest lloc és «molt poc freqüentat a aquesta hora en un dia com el dels fets».

Un cop allà, segons la sentència, després d'intercanviar unes paraules i fer-se amb el telèfon de la seva cunyada i guardar-lo, el condemnat «va treure un ganivet gran i se'l va exhibir a la víctima, alhora que s'ho passava com a advertència de possible ús per prop del cos».

Els magistrats relaten que amb l'arma blanca «sempre a la mà», li va dir que li fes una fel·lació, i la menor es va negar.

Aleshores, i sempre segons el relat de fets provats de la sentència, la va requerir perquè es despullés, li va donar una camisa de dormir perquè se la posés, es va col·locar sobre ella al seient de copilot i, «mantenint el ganivet a la mà i a prop del cos de la menor com a amenaça», la va violar.

Després, li va dir que si explicava a algú el que havia passat «la mataria a ella, a la seva germana i a la filla de la germana, que també era filla d'ell, a més de matar-se ell mateix».

Els elements de prova fonamentals per a l'Audiència són el testimoni de l'amiga a què Vanessa li va explicar el que va passar aquell mateix dia i la declaració dels agents que van fer el 2005, acompanyats per la denunciant i per la seva mare, la inspecció ocular del lloc on van succeir els fets.

Els magistrats consideren acreditat que l'afectada «no acull una voluntat venjativa» i asseguren que el seu relat és coherent, ja que «no té cap fallida lògica o amb les regles de l'experiència que n'impedeixi la valoració».

La vista per aquest cas es va celebrar el mes de novembre passat en un judici de tres dies en què el culpable de l'assassinat de Diana Quer va negar els fets mentre que la víctima en va mantenir la versió.

El Chicle va al·legar a sala que se l'ha jutjat pel cas Diana Quer i que la víctima, testimonis i agents de la Guàrdia Civil havien mentit, mentre que la denunciant, la seva excunyada Vanessa, va mantenir el relat de la denúncia del 2005, quan va dir que Abuín Gey la va violar «ganivet a la mà».

tracking