Diari Més

Successos

La Guàrdia Civil deté a Dubai al traficant espanyol més buscat

Considerat un objectiu d'alt valor per Europol, «El Tigre», gestionava un gran volum d'estupefaent sense límits geogràfics a les seves activitats

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a la 'sextorsió'Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut set persones en una operació desenvolupada a diferents províncies. Entre els arrestats figura A.S.V., 'El Tigre', «el narcotraficant d'origen espanyol més important a nivell global pel que fa al trànsit de cocaïna», segons un comunicat de l'Institut Armat.

Considerat un objectiu d'alt valor per Europol, aquesta catalogació es deu al volum d'estupefaent que era capaç de gestionar de manera mensual, sense límits geogràfics a les seves activitats.

L'operació, anomenada «Atalaya III» i en què s'han efectuat nou registres simultanis, ha estat desenvolupada per la Guàrdia Civil i dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 d'Algesires juntament amb la Fiscalia Delegada Antidroga del Camp de Gibraltar.

Els detinguts estan directament relacionats amb la introducció de 2.000 quilograms de cocaïna pel port d'Algesires fa dos anys, en un contenidor procedent del Paraguai.

Gràcies a aquesta investigació es va poder corroborar que 'El Tigre' residia a Dubai, des d'on controlava una xarxa global de trànsit de cocaïna amb presència als cinc continents i supervisava al detall les partides de droga des del seu origen a Sud-amèrica fins a la recuperació als ports, repartits per tot el món.

«El Tigre» portava a Dubai una vida de molt alt nivell, passant desapercebut entre la resta de la població, amb un comportament exemplar, sense protagonitzar cap incident que pogués alertar les forces policials locals.

La Guàrdia Civil investigava la seva possible activitat delictiva des de fa uns quants anys i en aquell temps havia intercanviat informació amb la Policia de Dubai per localitzar-lo.

A finals del mes d'agost passat, la Policia de Dubai el va detenir per una investigació interna sobrevinguda, posant ràpidament aquests fets en coneixement de la Guàrdia Civil.

Això va propiciar que el jutjat d'Algesires emetés una ordre internacional de detenció que la Guàrdia Civil considera una «fita d'enorme rellevància», segons el comunicat, que precisa que, a més dels registres, efectuats al novembre, s'han emès en total tres ordres internacionals de detenció.

L'estreta col·laboració entre la Guàrdia Civil i la Policia de l'Emirat de Dubai ha permès èxits policials i s'estan duent a terme operacions coordinades entre els dos cossos que permeten descapçar importants organitzacions criminals, segons el comunicat.

tracking