Diari Més

Successos

Arrestat un home després de segrestar i assassinar una adolescent espanyola a França

La víctima, de 14 anys, residia en una localitat del sud amb la seva família des de fa un any

Imatge de recurs d'una detenció.

Arrestat un home després de segrestar i assassinar una adolescent espanyola a FrançaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un francès de 31 anys, que ja va ser condemnat per agressió sexual quan era menor d'edat, va ser arrestat com a sospitós pel segrest i assassinat de Vanessa, una adolescent espanyola de 14 anys que residia en una localitat del sud de França amb la seva família.

El Fiscal d'Agen, OlivierNaboulet, va donar avui una roda de premsa per a explicar alguns detalls d'aquest escabrós succés que ha estremit a França, just el dia en què milers de persones es manifestaven al país per a denunciar la inacció dels poders públics davant la violència masclista.

Vanessa va ser trobada sense vida en una casa abandonada deBirac-sur-Trec, a uns pocs quilòmetres deTonneins(sud de França), on la menor vivia al costat dels seus pares i dos germans. Segons informacions de la premsa francesa, havien emigrat des d'Espanya fa només un any.

D'acord amb el Fiscal, la Gendarmeria va ser alertada el divendres per la mare de l'adolescent, alarmada que no hagués tornat a casa després de l'institut. Gràcies a les càmeres de vigilància, va ser detectat el vehicle del sospitós en el qual Vanessa s'hauria introduït.

Identificat el cotxe, els agents es van desplaçar al domicili del seu propietari abans de la mitjanit del divendres. En aquest moment, el sospitós els va dir als gendarmes: «Sé perquè sou aquí», segons el relat deNaboulet. L'home va indicar on es trobava el cos sense vida de la jove i va passar ràpidament sota custòdia policial durant la qual, d'acord amb el canalBFMTV, va confessar el segrest i assassinat de Vanessa.

El Fiscal, no obstant això, no va poder confirmar si va haver-hi agressió sexual, perquè les anàlisis forenses segueixen el seu curs. Tampoc va confirmar com va morir. Alguns mitjans francesos van apuntar a un escanyament. Després de conèixer la notícia, la mare Vanessa, sota un enorme impacte psicològic, va ser ingressada a l'hospital. De moment, no han transcendit més detalls sobre aquesta família immigrant.

Els mitjans locals van assenyalar que Vanessa estava en una classe especial de reforç en l'institut deTonneinsper als quals no tenen el francès com a llengua mare, perquè portava només un any al país. El sospitós de 31 anys ja havia estat condemnat a 15 dies de reclusió exempts de compliment si no reincidia per agressió sexual en 2006, quan ell mateix era menor d'edat (15 anys). El Fiscal va precisar que l'home no estava inscrit en el fitxer policial d'agressors sexuals.

tracking