Diari Més

Successos

El jurat declara culpables uns pares de matar els seus nadons a Albacete

Els informes dels forenses van determinar que els nadons van morir com a conseqüència de lesions d'«alta intensitat»

Aquest dilluns iniciarà el judici.

El fotògraf acusat d'abusos als seus models, a judici des de dillunsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular ha considerat que els pares que han estat jutjats durant les dues últimes setmanes a l'Audiència d'Albacete per la mort dels seus dos nadons a Caudete (Albacete), fets que van passar amb un any de diferència i quan tots dos tenien quatre mesos de edat, són culpables d'assassinat.

Així ho han donat a conèixer aquesta tarda, en llegir el veredicte, que han aconseguit després d'haver estat reunits des de dijous al migdia.

Els membres del jurat popular del judici han considerat provada la seva culpabilitat, en entendre que els pares eren els únics cuidadors dels dos menors i que, sobre la base dels informes dels forenses, tots dos van morir com a conseqüència de lesions d'«alta intensitat».

En el procés també estava sent jutjada l'àvia paterna, M.G.T.S., a qui el jurat popular ha considerat culpable del delicte de cooperadora per omissió, en ocultar els maltractaments sobre el segon nadó, però «no culpable» d'homicidi per imprudència a la seva mort.

Al conèixer el veredicte, la fiscal ha mantingut per als pares la petició de presó permanent revisable i, per a l'àvia paterna, els sis mesos i un dia de presó que demanava pel delicte que el jurat popular ha considerat provat.

Per part seva, l'advocat de la defensa de la mare ha demanat 15 anys per cadascun dels delictes d'assassinat, així com dos anys per lesions i sis més pels delictes de maltractament habitual; mentre que l'advocat de la defensa del pare ha demanat 15 anys per cadascun dels delictes d'assassinat i dos per lesions, però tres mesos pel maltractament habitual.

Per a l'àvia paterna, el seu advocat ha sol·licitat que la pena imposada es quedi en tres mesos de presó.

Ara serà la magistrada de la Secció Segona de l'Audiència Provincial d'Albacete la que hagi de dictar sentència.

tracking