Diari Més

Successos

Indonèsia: Gairebé 200 morts per uns disturbis en un partit de futbol

Es considera ja com la segona major tragèdia mundial de la història d'aquest esport

Van destrossar diverses infraestructures del centre esportiu, així com una quinzena de vehicles.

Indonèsia: Gairebé 200 morts per uns disturbis en un partit de futbolEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé dos centenars de persones han perdut les seves vides i moltes altres van resultar ferides durant uns violents disturbis després d'un partit de futbol a Indonèsia, en el que ja es considera com la segona major tragèdia de la història del futbol mundial.

Els fets van ocórrer la nit del dissabte, quan milers d'aficionats del clubAremavan irrompre en el camp després de la derrota 2-3 davant elPersebayaSurabayaa l'estadiKanjuruhande la ciutat deMalang, a la província de Java Oriental, i van provocar enfrontaments amb les forces de seguretat, que han deixat fins al moment 174 morts.

La rabiosa multitud va envestir contra els policies i van destrossar diverses infraestructures del centre esportiu, així com una quinzena de vehicles en un brot de violència que va ser qualificat aquest diumenge com a «anàrquic» pel cap de policia de Java Oriental,NicoAfinta.

Els agents seguretat van respondre amb gas lacrimogen en un intent de frenar els atacs, la qual cosa va provocar el pànic entre els aficionats i va desembocar en una estampida. «Era un espai ple de gent, que va provocar dificultat per a respirar, falta d'oxigen», va assenyalarAfintaen una roda de premsa. Així, la majoria de les víctimes va sucumbir per asfíxia, traumes o trepitjades, segons van indicar fonts hospitalàries.

Aquests enfrontaments entre seguidors i policies han deixat, a més gairebé, dos centenars de ferits, que han estat ingressats en diferents hospitals de la regió amb diferents nivells de gravetat, per això les autoritats no descarten que el nombre de morts pugui augmentar en les pròximes hores.

Diversos supervivents i testimonis de l'espiral de violència han denunciat la brutalitat de la policia, que a més de disparar bombes de gas també va utilitzar porres i va proporcionar «cops i puntades» contra els seguidors, segons els relats recopilats pels mitjans locals.

tracking