Diari Més

Successos

Alacant: Presó per a un ginecòleg per abusar d'una pacient

L'home va assegurar a la víctima que l'origen de la malaltia que patia era que no sabia masturbar-se de manera correcta

El ginecòleg va demanar a la pacient que es tombés a la llitera per fer-li tocaments.

Alacant: Presó per a un ginecòleg per abusar d'una pacientPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ginecòleg del Pinós (Alacant), de 69 anys i que exercia en el centre de salut del municipi, ha estat condemnat per l'Audiència Provincial a dos anys de presó per abusar sexualment d'una pacient, a qui li va assegurar que l'origen de la malaltia que patia era que no sabiamasturbar-sede manera correcta.

Dictada per un tribunal de la Secció Segona de l'Audiència Provincial després de l'acord de conformitat aconseguit entre les parts, la sentència considera provat que els abusos es van produir entorn a les 10 hores del 14 d'agost de 2020 en la consulta en la qual treballava el processament.

Quan la pacient i l'acusat es trobaven sols, el metge li va referir que ja creia haver trobat quina era la causa del seu problema i que consistia en «el fet que no esmasturbabé, que no queda satisfeta i que al no quedar-se satisfeta, aguanta molt la respiració i per això se li infla el coll i li crea un emfisema subcutani».

Tot seguit, el processament «li va explicar amb els seus dits i les seves mans com tenia quemasturbarseella i, després, li va dir que li anava a realitzar una última exploració, ja que era el seu últim dia de treball perquè es jubilava». Llavors, el ginecòleg va començar a explorar-la tocant-li les axil·les i els pits sense portar guants, després que la pacient s'hi hagués desproveït de les peces de roba superiors.

Després, li va dir que es llevés els pantalons i es tombés a la llitera per començar a tocar-la sota l'abdomen fins a tocar-li «la zona del clítoris, masturbant-la alhora que li deia: 'ho notes, ho notes'», pesi a l'estat de «nervi i tensió» de la pacient, que va arribar a estar «en xoc». Abans que abandonés la consulta, el ginecòleg «li va dir que li donava el seu telèfon per quedar una altra vegada».

L'acusat va reconèixer l'autoria dels fets a l'inici després de consignar 10.000 euros per a rescabalar el mal causat a la pacient i és condemnat a dos anys per abús sexual, encara que la pena se suspèn a condició que no torni a delinquir en tres anys, i a quatre mesos d'inhabilitació per a l'exercici de la professió de metge.

tracking