Diari Més

Justícia

València: Un jove intenta assistir despullat a un judici per exhibicionisme

L'home assegura que «no és obscè anar nu pel carrer, és exercir la llibertat ideològica»

Imatge de l'home a la porta dels jutjats.

València: Un jove intenta assistir despullat a un judici per exhibicionismeEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home ha intentat aquest dimarts accedir completament nu als jutjats de València per a assistir a un judici per exhibicionisme en la via del Contenciós-Administratiu.

Segons ha explicat aquest home, Alejandro Colomar, als periodistes, la vista a la qual està citat avui és per a veure el seu recurs a una sanció administrativa de la qual va ser objecte per passejar-se nu.

En anteriors ocasions, ha explicat el seu advocat, Pablo Mora, també ha estat sancionat en la via Penal, si bé aquestes condemnes es troben recorregudes.

Tres agents de la Guàrdia Civil, del grup de seguretat de la Ciutat de la Justícia de València, li han impedit el pas quan tractava d'accedir nu al jutjat, i immediatament un altre grup de cinc policies nacionals li han envoltat i li han obligat a vestir-se amb l'advertiment que seria proposat per a sanció si no ho feia, atès que en aquest precís instant un menor també estava accedint a l'edifici.

«Alejandro ja va tenir un judici penal, li van condemnar per entrar a una comissaria nu. Aquest judici s'ha perdut en primera instància i en l'Audiència Provincial, i està pendent de cassació al Suprem. És probable que acabi en el Constitucional», admet el seu lletrat.

«La majoria de sancions que li posen no solen ser per la via penal, sinó per vulneració de l'article 37 de la coneguda com a Llei Mordassa, que sanciona l'exhibicionisme obscè quan no sigui delicte, és a dir, quan no es produeixi davant menors. De moment, hem guanyat alguna sentència al·legant la vulneració dels seus drets fonamentals o del principi de legalitat, ja que moltes ciutats no tenen ordenança sobre aquest tema».

«Nosaltres no creiem que sigui obscè anar pel carrer nu. Sí masturbar-se o fer actes obscens. Entenem que anar nu és exercir la llibertat ideològica», explica Pablo Mora, qui lamenta que recentment «el director d'un col·legi de Torrent li ha denunciat per passar 'a propòsit' nu per davant del col·legi, quan realment acudeix a un hort que té allí».

Aquest lletrat adverteix que «la llei no és clara. Des que en 1988 es va derogar l'escàndol públic el buit legal ha de ser cobert per ordenances municipals que la majoria de ciutats no tenen, per això entenem que es vulnera el principi de legalitat».

A pesar que no existeix massa jurisprudència sobre aquest tema, Pablo Mora explica que «hi ha precedents del Tribunal Europeu de Drets Humans, concretament un cas del Regne Unit, en el qual s'entén que el nudisme està emparat per la llibertat ideològica i d'expressió. Aquest és el nostre al·legat fonamental, però cal arribar a les instàncies que correspongui, i ara mateix el Suprem no comparteix aquesta postura».

tracking