Diari Més

Successos

Índia: Un professor colpeja a un nen fins a la mort i es fuga per una falta d'ortografia

Les autoritats del país encara l'estan buscant

Índia: Un professor colpeja a un nen fins a la mort i es fuga per una falta d'ortografia

Índia: Un professor colpeja a un nen fins a la mort i es fuga per una falta d'ortografia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de l'Índia estan buscant a un professor que va colpejar amb una vara i va donar diverses puntades a un alumne per cometre una falta d'ortografia en la seva classe a principi d'aquest mes.

Segons recull AFP, aquest mestre va deslligar la seva violència contra el menor fa 20 dies, amb motiu d'una prova de Ciències Socials en la qual Nikhil Dohre, de 15 anys, va ratllar tres opcions en lloc d'una i a més, va confondre una vocal en una paraula en llengua hindi.

Segons la família del menor, el professor li va agarrar pel cabell en aquest moment i va començar a colpejar-lo, fins que va perdre el coneixement i es va quedar inconscient, fet que ha compartit el pare en la denúncia interposada davant la policia.

El jove finalment moria aquest dilluns en un hospital del nord de l'Estat de Uttar Pradesh a causa de les ferides, mentre que el professor continua desaparegut. «Està fugit, però ho detindrem aviat», van expressar els agents de policia.

En la denúncia presentada per la família s'assenyala que aquest homicidi és un crim de casta, ja que l'adolescent era un pària, la categoria més baixa en la jerarquia de la puresa ritual hindú. A més, la policia ha explicat que el mestre pròfug pertany a una casta superior.

El docent agressor no sols «no va mostrar cap remordiment» quan el van cridar per a informar-lo de l'hospitalització del jove, sinó que va respondre amb un reguitzell de noves amenaces i insults a la seva casta, segons va explicar l'oncle del mort. No obstant això, es va mostrar disposat a pagar en dues tandes les despeses de l'hospital, que ascendien a 40.000 rupies (500 euros).

La comunitat a la qual pertanyia Dohre és la dàlit, que es troba en el graó més sota del sistema de castes de l'Índia i ha estat objecte de prejudicis i discriminació durant segles.

Després de conèixer-se la seva mort, centenars de persones van sortir al carrer en el districte de Auraiya, lloc de residència del menor, per a protestar per aquest crim i exigir la detenció del professor.

Les autoritats van haver d'intervenir per a reprimir les protestes, en les quals es va arribar a incendiar un vehicle policial. A més, segons van apuntar mitjans locals, va haver-hi fins a 12 detinguts.

tracking