Diari Més

Successos

Màlaga: Un home escanya a la seva dona i l'enterra sota formigó

El detingut va tapar l'improvisat enterrament amb una màquina industrial

Els fets van tenir lloc el passat dijous a un barri de Cadis

La Policia Nacional irromp en un pis equivocat en una operació i immobilitza a la seva habitantCNP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'home de 40 anys detingut aquest diumenge a Màlaga per la Policia com a sospitós de la mort de la seva dona, Débora M.D., amb la qual tenia dues filles en comú de 5 i 17 anys, ha confessat que la va escanyar en el domicili familiar durant una discussió i la va enterrar sota formigó en una nau d'un polígon.

La víctima, de 39 anys, romania desapareguda des del març passat, segons han informat fonts policials, que han precisat que el detingut, de nacionalitat espanyola, «després de cinc hores intenses d'interrogatori va acabar esfondrant-se» i no sols va confessar el crim sinó que va conduir als investigadors fins al lloc dels fets.

La Policia Nacional ho va citar divendres passat i després d'un llarg testimoniatge va portar als agents fins a l'interior d'una nau en el polígon L'Estrella en la qual havia enterrat el cadàver sota formigó, mentre que una màquina industrial tapava la improvisada tomba.

Des del primer moment el marit de la desapareguda va fer creure a la família i afins que la seva dona havia marxat voluntàriament i fins i tot després de posar fi a la seva vida va sol·licitar assessorament d'un advocat per a denunciar a la mare de les nenes per abandó familiar.

De fet va continuar participant en activitats quotidianes com recollir a la filla menor del col·legi o assistir a la festa de fi de curs, segons fonts del seu entorn.

«La coartada del sospitós semblava no tenir fissures fins que els agents, després de citar-ho en dependències policials en diverses ocasions i altres vegades de manera telefònica, van trobar unes certes contradiccions en les seves manifestacions», segons ha informat la Policia.

La recerca policial es va iniciar el passat 15 d'abril quan un amic de la morta -no té familiars directes a Espanya perquè viuen al Brasil- va denunciar a Palma la seva desaparició, moment fins al qual la parella, que estava en tràmits de separació, convivia sota el mateix sostre.

A partir d'aquest moment, el grup d'Homicidis de la Comissaria Provincial de Màlaga es va fer càrrec de les perquisicions sobre l'absència de la dona, d'origen brasiler i nacionalitat espanyola, que va ser vista per última vegada el passat 28 de març.

Segons consta en les bases de dades policials, la desapareguda va denunciar per maltractaments al seu marit l'any 2012, encara que no va ratificar la denúncia en seu judicial.

L'any passat, la dona va ser assistida a l'hospital amb lesions compatibles amb una altra agressió, per la qual cosa el centre mèdic va activar el protocol per descomptat episodi de violència de gènere, fets que van ser posats en coneixement de l'autoritat judicial, encara que tampoc va presentar denúncia.

En la pàgina de SOS Desapareguts es demanava col·laboració ciutadana per a localitzar a Débora encara que en cap moment el marit va sol·licitar ajuda als mitjans de comunicació per a amplificar l'alerta, una cosa típica en aquests casos.

El presumpte homicida serà posat a disposició judicial en la tarda d'aquest dilluns en relació a uns fets que ja coneix el Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga.

tracking