Diari Més

Successos

Barcelona: A presó un home per robar 200.000 euros «ajudant» a un centenar d'ancians als caixers

L'home simulava la bona fe per esbrinar el número secret i robava les targetes després

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra.

Mossos d'Esquadra, detenció, detingut, manilles, autor, delicte, robatoriMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home ha ingressat a la presó com a presumpte autor de la sostracció d'uns 200.000 euros a un centenar de persones d'edat avançada, a les quals simulava voler ajudar en els caixers bancaris per a poder emportar-se les seves targetes després d'esbrinar el número secret.

Segons informen aquest dilluns els Mossos d'Esquadra, l'home detingut el passat 29 d'agost robava a gent gran utilitzant el mètode «scalping» quan retiraven diner efectiu del caixer automàtic, és a dir, esbrinava el número personal aproximant-se a les seves víctimes simulant ajudar-les per a, després, emportar-se la targeta i els diners i/o fer reintegraments o compres en comerços a posteriori.

El delinqüent, de 36 anys d'edat, aprofitava la vulnerabilitat de les víctimes tant per raó d'edat com per la seva falta de coneixements relacionats amb dispositius informàtics, i solia actuar els dies de cobrament de la pensió.

D'aquesta manera, hauria estafat a un centenar de víctimes, a les quals va sostreure uns 200.000 euros.

La recerca, a càrrec de les comissaries de Sant Martí, Nou Barris i Sarrià Sant- Gervasi de Barcelona i de la de L'Hospitalet de Llobregat, es va iniciar la segona meitat de l'any 2021, quan els Mossos van constatar un augment significatiu d'aquesta tipologia delictiva en tot l'àrea metropolitana i un increment substancial de denúncies durant 2022.

L'arrestat utilitzava sempre el mateix modus operandi a l'hora de cometre el delicte: es desplaçava a entitats bancàries en patinet elèctric i ocultava el seu rostre amb una mascareta, ulleres de sol, gorres i barrets.

Una vegada en el banc, s'oferia a ajudar a persones d'edat avançada que es trobaven realitzant operacions en el caixer.

Mentre ajudava a les seves víctimes, aprofitava el moment per a esbrinar el número secret, ja anés de la targeta o de la llibreta, les quals robava per a després fer reintegraments fraudulents en caixers o compres en comerços.

Com que cometia aquest delicte coincidint gairebé sempre amb els dies de cobrament de les pensions, la major part de les sostraccions de diners superaven els 1.000 euros.

Arran de les nombroses denúncies, i gràcies en gran manera a les càmeres de seguretat, els investigadors van aconseguir identificar i localitzar al presumpte autor dels fets, que portava un nivell de vida molt alt, utilitzant vehicles de luxe i pernoctant en hotels de categoria.

Després de la seva detenció el passat 29 d'agost, el jutge va decretar el seu ingrés a la presó acusat dels delictes d'estafa bancària i furt.

tracking