Diari Més

80.000 turistes atrapats a una illa paradisíaca per culpa d'un rebrot de covid

Els viatgers que vulguin abandonar la zona hauran de donar negatiu a cinc proves PCR en un marge de set dies

Un sanitari pren una mostra d'hisop d'una dona per fer-li la prova de covid-19.

80.000 turistes atrapats a una illa paradisíaca per culpa d'un rebrot de covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El balneari turístic de Sanya, a l'illa meridional xinesa de Hainan, segueix per tercer dia consecutiu confinat i implementant restriccions per als seus habitants i al voltant de 80.000 turistes després de ser declarat focus de covid-19 dissabte passat.

Les autoritats illenques van decidir prendre aquestes mesures després d'un continu augment de casos positius, que va viure una explosió sobtada divendres, passant de 24 casos confirmats a 127 en un dia.

Des de principis d'aquest mes -el pic de la temporada turística a Sanya- s'han comptabilitzat 983 infeccions, fet que es va traduir en la cancel·lació de tots els vols i els bitllets de tren per sortir de la ciutat.

Els turistes que vulguin abandonar la zona hauran de donar negatiu a cinc proves PCR en un marge de set dies, segons les autoritats.

A l'aeroport de la ciutat, centenars de persones van intentar infructuosament aconseguir vols per tornar a casa, moltes preocupades per endarrerir l'escolarització dels seus fills.

Altres turistes s'han queixat que el cost de quedar-se més temps és excessiu.

Per això, a instàncies de les autoritats els hotels han hagut de reduir a la meitat els preus per als hostes durant el confinament davant la ingent quantitat de visitants que es van quedar encallats a Sanya.

Tot i això, segons informen diversos mitjans locals, alguns turistes van mostrar el seu malestar al veure que les seves tarifes van augmentar fins a quatre vegades.

Diversos hotels i cases d'hostalatge aclarien que això és culpa dels intermediaris i que ells només podien modificar el preu a les seves pàgines web.

Una família de 13 integrants es va queixar a Weibo, l'equivalent xinès de la censurada Twitter, que l'extensió de la seva estada en un reconegut hotel de Sanya els costaria 180.000 iuans (26.613 dòlars, 26.136 euros).

La Xina manté una estricta política de tolerància zero contra el coronavirus que li ha permès imposar-se davant de diversos brots des de l'inici de la pandèmia mitjançant confinaments, tests massius o el tancament gairebé total de les seves fronteres.

Encara que l'arribada de la variant òmicron ha posat en perill aquesta estratègia, Pequín insisteix que seguirà emprant-la davant de qualsevol rebrot que pugui sorgir.

tracking