Diari Més

Successos

Dos policies salven la vida a un home que va patir un infart mentre renovava el DNI

Els agents van practicar-li les maniobres de reanimació i van utilitzar el desfibril·lador fins que va arribar el SEM

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei, un policia nacional i personal administratiu van assistir un home que va patir un infart mentre renovava el DNI i que ha sobreviscut després de les maniobres de reanimació, l'aplicació del desfibril·lador portàtil i una operació a l'hospital. Els fets van tenir lloc el 14 de juliol a les dependències de la Policia Nacional de la plaça d'Espanya, que són compartides amb la comissaria dels Mossos de l'Eixample. Un caporal de la Brigada Mòbil es trobava a l'Oficina de Documentació per renovar el passaport de les filles i va veure com un home es desplomava. Amb un agent de la Policia Nacional i una funcionària de l'oficina, van comprovar que tenia el pols feble i una respiració molt fluixa.

El van posar en posició de seguretat i van sol·licitar que els portessin el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), que es trobava a la recepció de la comissaria dels Mossos de l'Eixample. Els dos policies van coordinar-se i mentre un d'ells s'encarregava d'obrir les vies respiratòries per permetre el pas d'aire, l'altre va iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Pocs segons després, el mosso que es trobava a la porta de la comissaria va arribar amb el DEA i van aplicar-li descàrregues fins que l'home va recuperar el pols. Dos agents dels Mossos van rellevar els dos policies en les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) fins que va arribar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que es va encarregar d'assistir l'home en un primer moment i traslladar-lo a l'hospital.

L'home, de 75 anys, va ser intervingut d'urgència. Dos dies més tard, el Servei de Cardiologia de l'hospital va informar als Mossos d'Esquadra que el Vicente s'estava recuperant i que semblava que no patiria cap seqüela relacionada amb l'aturada cardiorespiratòria. També va aprofitar per felicitar als policies per l'actuació i en particular per la utilització del DEA, ja que sinó no hauria pogut remuntar l'aturada cardiorespiratòria i hagués mort.

Imatge d'arxiu del SEM.

SEM, Sistema Emergències MèdiquesDiari Més

tracking