Diari Més

Societat

El cas que commociona Portugal: maten una nena de 3 anys per un deute de 'bruixeria'

La mare hauria adquirit un deute de 400 euros

La policia portuguessa ha realtzat diverses detencions relacionades amb el cas.

El cas que commociona Portugal: maten una nena de 3 anys per un deute de 'bruixeria'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'homicidi de la petita Jessica, de tres anys, ha sacsejat Portugal, atònit davant les revelacions d'una recerca que apunta que la nena va ser víctima d'un segrest i de maltractaments per un deute de 400 euros a causa de «serveis de bruixeria».

La nena va ser ingressada aquesta setmana en un hospital de Setúbal -a uns 50 quilòmetres de Lisboa- amb parada cardíaca en estat greu i els metges no van aconseguir salvar-la.

L'autòpsia va revelar signes de maltractaments -amb hematomes visibles per tot el cos i cabells arrencats- i la policia va detenir avui a tres persones: una dona de 50 anys que es feia passar per dida, el seu marit, de 52 anys, i filla de tots dos, de 27 anys.

La parella està acusada d'homicidi qualificat i la seva filla de denegació d'auxili per no denunciar ni avisar a urgències.

Les primeres investigacions, segons el Correio da Manha, revelen la mare de Jessica, hauria acudit a la falsa dida, Ana Cristina, perquè li fes un «treball de bruixeria» i mantenir la seva relació amb el padrastre de la nena.

El deute, de 400 euros, estaria darrere del segrest de la nena, retinguda pels seus captors durant cinc dies i colpejada fins a entrar en un quadre agònic.

La policia investiga també a la mare de la petita que, segons mitjans locals, durant el segrest va dir que es trobava en una colònia de vacances per a evitar que els serveis socials li retiressin la custòdia.

La situació de Jessica ja havia estat investigada per la Comissió de Protecció de Nens i Joves lusitana que, no obstant això, va arxivar el cas a principis de juny per considerar que la nena estava protegida en el si familiar.

Avui, advocats, funcionaris i experts reflexionen a Portugal sobre els errors en cadena que van acabar amb la mort de Jessica.

«És una cosa que xoca a tots» i obliga a «investigar les fallades en el sistema perquè puguin ser corregits», va admetre avui la ministra de Presidència, Mariana Viera da Silva, número dos del Govern portuguès.

tracking