Diari Més

Successos

Els Mossos detenen a Móra d'Ebre un home que volia viatjar a Síria per unir-se a un grup gihadista

La investigació va començar fa un any quan es va detectar que el detingut havia canviat radicalment d'actitud

Imatge

Mossos d'Esquadra, Unitat d'InvestigacióMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) un home que tenia intenció de viatjar a Síria per unir-se a una organització gihadista. Segons un comunicat de la policia catalana, la investigació es va iniciar fa una any, quan es va detectar que el detingut havia canviat radicalment la seva actitud, tornant-se més agressiu i fent proclames gihadistes. El detingut, de 32 anys, estava en un avançat procés de radicalització, havia manifestat la seva intenció de realitzar una acció violenta a Catalunya abans de marxar a Síria. La policia el va arrestar el passat 9 de juny.

Durant la investigació els Mossos van detectar que el detingut consumia vídeos de contingut gihadista relacionats amb el DAESH, majoritàriament relacionats amb el martiri. La investigació de la Comissaria General d'Informació ha estat coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d'Instrucció número 3.

El Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Gandesa ha ordenat l'ingrés del detingut al Centre d'Internament d'Estrangers.

tracking