Diari Més

Successos

Almeria: Detinguda per empadronar a altres persones amb dades que agafava de les seves bústies

La detinguda actuava utilitzant sense permís les dades dels propietaris dels immobles recaptant informació privada de les bústies

Imatge d'una bústia.

Almeria: Detinguda per empadronar a altres persones amb dades que agafava de les seves bústiesPIXABAY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local deHuércal-Overaha detingut per dos delictes de falsificació de document privat (contractes de lloguer) a una dona de 50 anys, identificada com a M. I. M. R., que presumptament va realitzar empadronaments irregulars utilitzant dades que havia obtingut a través de bústies de correus.

L'Ajuntamenthuercalenseha informat en una nota que la dona va ser detinguda el passat 20 de maig, si bé els agents van iniciar la seva recerca abans amb la col·laboració de funcionaris municipals adscrits a l'àrea de Personal i amb funcions administratives de cens i empadronaments.

Segons ha precisat el Consistori, els investigadors van detectar diversos documents registrats a l'Ajuntament d'aquesta localitat que presentaven indicis de poder haver estat manipulats de manera irregular.

Les perquisicions policials porten a la identificació de diverses persones que suposadament havien estat implicades en els presumptes empadronaments irregulars, utilitzant dades relatives a titulars d'habitatges que «en cap cas coneixien l'existència de tals contractes de lloguer».

Segons la Policia Local, la detinguda actuava utilitzant sense permís les dades dels propietaris dels immobles en els quals pretenia empadronar a interessats previ pagament d'un import econòmic, recaptant informació privada de les bústies de correspondència situada als diferents edificis.

Després de les actuacions, agents de la Policia Local deHuércal-Overavan procedir a la detenció d'una dona i a la identificació de «nombroses persones»que es troben posades a disposició judicial.

tracking