Diari Més

Successos

Madrid: Desmantellat un laboratori de cocaïna rosa a un domicili de Torrejón

També coneguda com «tusi», «tucibi», «el color» o «nexus», la droga era elaborada per un home colombià al seu propi domicili

Agents de la Policia Nacional al costat d'un cotxe patrulla.

Policia NacionalPolicía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz un laboratori de fabricació de cocaïna rosa i han arrestat a dues persones com a presumptes encarregats de «cuinar» aquesta droga sintètica i distribuir-la per Madrid, Toledo i Màlaga.

També coneguda com «tusi», «tucibi», «el color»o «nexus», la droga era elaborada per un home colombià al seu propi domicili on, a més, tenia una plantació 'indoor'de marihuana, ha informat la Policia.

La cocaïna rosa és una droga de tipusfeniletilaminaques'embena en forma de polsi que produeix al·lucinacions visuals i auditives, a més d'elevar l'estat d'ànim. Les primeres perquisicions van tenir lloc quan les autoritats policials colombianes van alertar de la presència a Espanya d'un home d'origen colombià que, juntament amb el seu soci espanyol, estaven desenvolupant un laboratori com a centre de producció i adulteració de la substància 2CB (Tucibi).

Amb aquesta informació, els agents van aconseguir identificar a les dues persones, un d'ells, el ciutadà colombià, que «cuinava»la droga i que ja havia estat arrestat per fets similars al districte madrileny de Tetuan.

El ciutadà espanyol l'ajudava tant en les labors de confecció com en la venda i distribució de la substància estupefaent, que realitzava al seu cotxe als municipis madrilenys de Torrejón de Ardoz, Alcalá de Henares, Fuenlabrada, Getafe, Leganés i Madrid capital, així com en localitats toledanes com Illescas i també de la costa de Màlaga.

Els desplaçaments a Andalusia es feien en vehicle durant la nit i el detingut romania en localitats com Marbella oFuengiroladurant 30 minuts repartint la droga, per a posteriorment emprendre la volta a Madrid a primera hora del matí.

Després de l'entrada al laboratori clandestí, els agents van descobrir la droga que elaboraven que es componia principalment deketaminaiMDMA(èxtasi), que era tallada i adulterada amb diverses substàncies com a cafeïna. A més es va intervenir una important quantitat deoxicodona–opiaci sintètic utilitzat en processos de dolor greu- que servia per a adulterar eltucibi.

Per a obtenir majors beneficis i sufragar el cost de les substàncies químiques o derivats sintètics necessaris, els arrestats tenien establerta una sofisticada plantació de marihuana 'indoor'al mateix immoble de Torrejón de Ardoz, amb 76 plantes, que mantenien gràcies a un frau de fluid elèctric.

La conjunció de productes químics per a l'elaboració de la droga, juntament amb els nombrosos focus i fonts de calor necessaris per a la plantació de marihuana, feien de l'immoble un perillós emplaçament per a veïns i vianants, segons la Policia.

A més de les substàncies químiques, els agents han intervingut diners en efectiu, moneders decriptomonedes, una arma de foc detonadora, un dispositiu elèctric d'immobilització, dues navalles automàtiques, utillatge de focus, ventiladors i extractors.

tracking