Diari Més

Successos

Alacant: Detinguda una dona per asfixiar la seva filla de 20 mesos per fer-la semblar malalta

La jove de 24 anys agredia la nena i li provocava crisis convulsives

Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Policia Nacional.

Policia NacionalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de 24 anys d'edat ha estat detinguda a Alacant per un presumpte delicte de maltractaments a la seva filla de 20 mesos d'edat, a la qual agredia i intentava asfixiar per a fer-la semblar malalta.

La Policia Nacional, que va rebre un mandat d'un Jutjat d'Instrucció alacantí per a investigar uns fets denunciats pel Servei de Pediatria d'un hospital, ha assegurat que el centre hospitalari havia alertat que una bebè de gairebé 20 mesos d'edat havia estat ingressada en el centre mèdic per crisis convulsives, així com que malgrat la seva curta edat, aquesta no era la primera vegada.

Així mateix, el servei pediàtric explicava que si bé les primeres hipòtesis apuntaven a un diagnòstic per possibles crisis epilèptiques, després de les proves negatives, els professionals també plantejaven que els episodis es deguessin en realitat a causes externes.

Així, després d'iniciar els agents la investigació, també van observar que la menor no patia cap malaltia i tot el seu mal era presumptament causat per la seva progenitora, un fet que ratificava l'informe ofert per l'hospital, que posava de manifest que tots els episodis es produïen en presència de la mare i solament quan aquesta estava amb la nena i cap adult més present.

Quan es produïen les crisis, la mare requeria atenció mèdica, però es mostrava calmada i tranquil·la, remetent les crisis i recuperant-se la víctima després de l'arribada del personal sanitari.

En dos dels episodis, segons aquest informe, es van poder observar diverses marques del que poguessin ser llençols a la cara de la menor, com si s'hagués realitzat pressió contra la boca d'aquesta, la qual cosa va alertar encara més al personal sanitari.

Així, una vegada que van començar les sospites i el control sobre la progenitora va ser major, les crisis van desaparéixer, raó per la qual els agents van detenir a la mare de la menor, que va ser acusada d'un delicte de maltractaments, del que mancant diagnostico mèdic pogués ser un cas de l'anomenada Síndrome de Münchhausen per poders.

L'arrestada, de nacionalitat espanyola, va ser posada a la disposició del Jutjat d'Instrucció Guàrdia d'Alacant, que va adoptar com a mesures cautelars la prohibició d'aproximació feia la víctima menor, sent-li atribuïda la guàrdia i custòdia al pare, establint un dret de visita d'una hora, una vegada a la setmana, en un punt de trobada controlada i sota supervisió.

tracking