Diari Més

Successos

Lleó: Mor a cent metres de la meta d'una cursa que corria en homenatge a un familiar seu

El corredor, de 24 anys, ha mort per un accident cardiovascular

Una imatge corresponent a instants previs a l'inici de la prova

Lleó: Mor a cent metres de la meta d'una cursa que corria en homenatge a un familiar seuTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un corredor de 24 anys va morir aquest diumenge a conseqüència d'un accident cardiovascular a cent metres de la línia de meta de la XV Mitja Marató del Dulce i I Memorial Toño Guerra -familiar de l'ara mort- a Benavides de Órbigo (Lleó), segons van informar a Efe fonts de l'organització.

L'atleta local, esportista habitual, ja havia mostrat, segons algunes versions consultades, clars símptomes d'afrontar el tram final en mal estat i va acabar desplomant-se a pocs metres de cobrir els més de 21 quilòmetres del recorregut.

El mort era familiar de l'atleta al qual es retia homenatge, per primera vegada en aquesta emblemàtica prova popular i que també passarà a donar nom al futur velòdrom de la localitat lleonesa que és pròxim a inaugurar-se.

Després de desplomar-se, segons les citades fonts de l'organització, va ser atès immediatament en qüestió de segons, tant pels responsables de Protecció Civil com pels membres del Suport Vital Bàsic del Sacyl present a la prova.

Malgrat els intents de reanimació cardiopulmonar, en cap moment l'esportista va respondre a aquests, per la qual cosa, malgrat traslladar-se un helicòpter medicalitzat, va perdre la vida en el lloc en el qual va ser atès sense poder ser desplaçat al no estabilitzar-se el seu estat.

Des de l'organització es va decidir, per part del director de carrera, Roberto García, suspendre tots els actes de lliurament dels guardons, així com els sortejos de regals previstos en la prova en la qual es va imposar l'exatleta internacional i explusmarquista europeu de 3.000 metres en pista coberta, ja retirat, Sergio Sánchez.

tracking