Diari Més

Successos

La fiscalia demana 18 anys de presó per l'acusada de deixar morir el seu nadó a Múrcia

Segons l'acusació la processada, que havia amagat el seu embaràs, no li va prestar les cures que necessitava al nadó

Imatge de la maça d'un jutge.

Un jutge dictamina que la Policia no pot multar el consum o la tinença d'haixix dins d'un cotxePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha demanat 18 anys i un dia de presó per a una jove de Iecla (Múrcia) que serà jutjada a partir d'aquest dilluns a l'Audiència Provincial davant d'un jurat popular acusada d'assassinar el nadó acabat de néixer al deixar-lo presumptament abandonat al lavabo del seu domicili, on l'havia tingut.

Les conclusions provisionals del ministeri públic assenyalen que la nouna va arribar a respirar de manera independent de la mare, que estava sana i sense malformacions i que l'acusada suposadament no li va prestar les cures que necessitava.

Segons l'acusació estatal, els fets es van produir el maig del 2015 a l'habitatge familiar que compartia amb els seus pares, que van arribar a ser investigats, encara que el 2019 va demanar el sobreseïment de la causa pel que fa a ells en no existir suficients indicis de criminalitat.

Segons la fiscalia, la processada, que havia amagat el seu embaràs, va tallar presumptament el cordó umbilical amb unes tisores, va embolicar la nounada en una tovallola i la va deixar en un racó de la cambra de bany.

Segons l'escrit de fets justiciables fixat pel magistrat-president, els jurats s'hauran de pronunciar sobre la culpabilitat de l'acusada i sobre si pateix algun trastorn mental, entre d'altres qüestions.

La vista oral es perllongarà en diverses sessions fins al 24 de maig.

tracking