Diari Més

Successos

Universitaris nigerians cremen una companya per un missatge contra Mahoma al Whatsapp

La noia, cristiana, estudiava a la Universitat de Shehu Shagarim, a Sokoto

Els estudianst van fer córrer el vídeo de l'atac a la jove esudiant.

Universitaris nigerians cremen una companya per un missatge contra Mahoma al WhatsappTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una torba d'estudiants d'una universitat del nord-oest de Nigèria va colpejar i va cremar fins a la seva mort a una companya per unes presumptes declaracions blasfemes sobre Mahoma aquest dijous, va confirmar avui a Efe una testimoni.

«La van acusar de publicar un missatge insultant a l'islam i al profeta Mahoma en un grup de WhatsApp», va dir a Efe una estudiant de la universitat que va demanar el seu anonimat.

«(Els seus atacants) estaven particularment irritats perquè ella era cristiana. La van treure a la força del lloc de seguretat on estava amagada, la van colpejar i la van cremar», va afegir aquesta alumna.

L'incident va ocórrer en el la Universitat de Shehu Shagarim a la ciutat de Sokoto, capital de l'estat del mateix nom.

Els atacants van celebrar la mort de la seva víctima, identificada com Deborah Samuel, segons va indicar aquesta font.

El vídeo de l'atac és viral a Nigèria, causant una forta indignació entre la població.

En un comunicat, el portaveu de la Policia de l'estat de Sokoto, Sanusi Abubakar, va indicar que dos estudiants han estat arrestats.

Per part seva, el sultà de Sokoto, líder religiós dels musulmans de la comunitat ummah a Nigèria, Alhaji Saad Abubakar, va condemnar aquest assassinat i va instar les autoritats a garantir que els perpetradors s'enfrontin a la justícia.

En 2016, una dona -Bridget Agbahime- va ser assassinada en un mercat de la ciutat de Kano, també al nord de Nigèria, per una altra suposada blasfèmia contra Mahoma.

Així mateix, en 2020, un tribunal de la xaria de l'estat de Kano va condemnar a mort a un home, Yahaya Sharif-Aminu, per una suposada blasfèmia en una cançó que va circular a través de l'aplicació de missatgeria instantània de WhatsApp.

Si bé no existeixen xifres oficials, un informe del Centre d'Investigació Pew va estimar que prop del 49% de la població de Nigèria és musulmana, existint un percentatge similar de cristians.

tracking