Diari Més

Judicial

Militar espanyol rehabilitava armes en desús d'altres països per col·locar-les al mercat negre

Algunes de les armes eren fusells d'assalt i pistoles Glock

Imatge d'arxiu d'un mercat d'armes a Texas.

Militar espanyol rehabilitava armes en desús d'altres països per col·locar-les al mercat negre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita vuit anys per a un militar de l'Exèrcit de Terra acusat de comprar als Estats Units i altres països un elevat nombre d'armes inutilitzades, canons i munició per a procedir a la seva rehabilitació i destinar-les al tràfic il·lícit.

Segons l'escrit del Ministeri Fiscal, l'acusat J. M. S. Q., un brigada de l'Exèrcit de Terra, va incórrer en els delictes de tràfic d'armes de guerra, fabricació il·lícita d'armes de guerra i dipòsit d'armes i municions de guerra, pels quals sol·licita vuit anys de presó i onze de privació del dret a tenir armes.

Va arribar a invertir en la compra de peces fonamentals uns 100.000 euros.

Relata l'acusació que «contravenint la legislació vigent», aquest militar es va dedicar a adquirir tant a particulars com a armeries dels Estats Units, Bèlgica, Àustria i Alemanya un «elevat» nombre de municions, armes inutilitzades, canons «i altres peces fonamentals» per a «procedir a la rehabilitació, assemblatge i fabricació il·lícita de les armes de foc completes a base de les seves diferents peces i destinar-les al tràfic il·lícit».

Així, entre els mesos de juny de 2011 i novembre de 2012, l'acusat va comprar a través d'una web d'una armeria estatunidenca, per un import de 22.700 dòlars, «peces fonamentals» per a rehabilitar armes de foc, principalment fusells d'assalt i pistoles *Glock.

Atès que la venda d'aquesta mena de peces als Estats Units és lliure per als seus nacionals amb residència al país, «i com no podien ser remeses directament», J. M. S. Q. va comptar amb la col·laboració d'un ciutadà estatunidenc que s'encarregava de la recepció de les peces en el seu domicili per a posteriorment enviar-les-hi a través de paqueteria «i fora dels sistemes legalment establerts».

En el registre del seu domicili el 12 de desembre de 2012 es van trobar 15.743 cartutxos, dues granades i abundant material per a la rehabilitació de fusells o pistoles.

Després de l'anàlisi de la documentació intervinguda es va concloure que l'acusat posseïa vuit agendes en les quals assenyalava la identitat dels clients i les peces fonamentals que els havia subministrat o ofert, detallant les quantitats de diners que havien de desemborsar per a adquirir les peces, detalla la Fiscalia.

L'acusat no regentava cap establiment legalment autoritzat per a la compravenda o reparació d'armes de foc i les seves peces, i mancava de la corresponent condició d'«Armer», exigida per l'article 10 del Reglament d'Armes, per a poder fabricar, reparar o comerciar legalment amb armes de foc i les seves peces fonamentals.

En el seu domicili es van localitzar també 4.000€ (en bitllets de 50) i 2.800 dòlars.

tracking