Diari Més

Policial

Detinguts a Barcelona dos fugitius alemanys implicats en un tiroteig

Formaven part d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

Imatge d'arxi

Detinguts a Barcelona dos fugitius alemanys implicats en un tiroteigMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir la setmana passada a Barcelona dos fugitius de la justícia alemanya que formaven part d'una organització criminal «molt violenta» dedicada al tràfic de drogues i que estarien implicats en un tiroteig ocorregut a la ciutat d'Hamburg.

Les detencions dels dos homes, que tenien vigents ordres europees de detenció i entrega emeses per les autoritats alemanyes, es van produir a Ciutat Vella i tots dos han ingressat a presó a l'espera de la seva extradició a Alemanya.

Els arrestats pertanyen a un grup criminal involucrat en un tiroteig que es va produir a Hamburg i en què una persona va resultar ferida de gravetat per un tret al cap, segons ha informat avui la policia catalana, que ha portat a terme aquesta operació en cooperació amb la BKA, l'agència federal d'investigació criminal d'Alemanya, i la policia d'Hamburg.

Aquest grup criminal estava integrat majoritàriament per persones procedents d'aquesta ciutat, que solien anar armats i actuaven de manera molt violenta.

Davant l'alerta que podien estar a Barcelona, la policia catalana va establir un dispositiu de localització d'aquests dos individus, que feien servir documentació falsa, canviaven de domicili freqüentment i sempre llogaven pisos turístics.

A més, no utilitzaven vehicles propis o de lloguer per evitar ser detectats, per la qual cosa sempre feien servir el transport públic en els seus desplaçaments, fet que dificultava la seva localització i detenció, segons els Mossos.

La setmana passada van ser localitzats al districte de Ciutat Vella i van poder ser detinguts sense incidents. En el moment del seu arrest portaven documentació falsa, diversos telèfons mòbils i una gran quantitat de diners en efectiu.

tracking