Diari Més

Successos

Detingut per robar i intentar matar a un ancià al qual va precintar el cap amb cinta cel·lofana

Els fets han tingut lloc a València i el presumpte autor ha ingressat a presó

Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil.

Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil.Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 39 anys ha ingressat a la presó per un delicte de temptativa d'homicidi, detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació a un ancià de 88 anys en el municipi de Canals (València), al qual va lligar, va robar la seva targeta de crèdit, va obligar a facilitar-li el número secret d'aquesta, va emmordassar i va precintar el seu cap amb cinta de cel·lofana.

L'operació, denominadaDaser, es va iniciar l'any passat quan la Policia Local de Canals va informar la Guàrdia Civil que havia estat requerida per uns veïns de la localitat perquè assistissin a un home d'avançada edat, que es trobava en la via pública, emmanillat i emmordassat.

La víctima, de 88 anys d'edat, tenia el cap totalment precintat amb cinta de cel·lofana des del front fins a la barbeta, li havien introduït un mocador en la boca i no podia respirar, informa la Guàrdia Civil.

L'home va ser traslladat pels serveis sanitaris a un hospital, on van confirmar que havia patit un infart de miocardi a conseqüència de la situació que havia viscut.

La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la recerca i va aconseguir identificar a l'autor del robatori i l'agressió, que va ser detingut el passat 10 de gener.

Pel que sembla el detingut va accedir a l'habitatge de la víctima, que vivia sola, i li espero fins que va arribar a casa, li va reduir, va lligar, li va robar la seva targeta de crèdit, el va obligar al fet que li facilités el número d'identificació personal, i posteriorment li va emmordassar i va fugir de l'habitatge.

La víctima va aconseguir sortir del seu domicili i van ser els veïns els que van alertar a la Policia Local.

L'autor de l'agressió el robatori, de 39 anys d'edat i de nacionalitat espanyola, va passar a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Xàtiva, que va decretar el seu ingrés a la presó, segons ha informat aquest dimecres la Guàrdia Civil.

tracking