Diari Més

Judicial

Fuig un dels condemnats per la violació múltiple a Molins de Reis

L'any 2018 la van portar a un descampat i la van violar per torns

Audiència de Barcelona

Audiència de BarcelonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels tres condemnats per la violació múltiple d'una noia a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei (Barcelona) no ha comparegut aquest dijous davant el tribunal que havia de decidir si ingressava a presó, per la qual cosa la Fiscalia ha demanat que s'ordeni la seva cerca i captura.

L'Audiència de Barcelona ha celebrat aquest matí una vista per decidir sobre la situació dels tres condemnats per violar per torns l'any 2018 a una noia en un descampat a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei, els quals romanien en llibertat provisional, segons han informat fonts jurídiques.

El passat 13 de desembre, l'Audiència va condemnar a cadascun d'ells a 20 anys de presó per tres delictes d'agressió sexual -un com autors i altres dos com a cooperadors necessaris-, per la qual cosa les acusacions van sol·licitar una compareixença per demanar mesures cautelars que garantissin que no fugirien de la justícia, a l'espera que la sentència sigui ferma.

La Fiscalia ha demanat una ordre de crida i cerca

Un dels tres processats, no obstant això, no ha acudit a la vista convocada per l'Audiència sense que hagi donat cap explicació ni el seu advocat conegui el seu parador, per la qual cosa la Fiscalia i l'acusació particular exercida per la víctima han demanat al tribunal que dicti una ordre de crida i cerca per a detenir-lo.

Cap dels tres violadors ja condemnats ha estat a la presó preventiva per aquests fets: després de la seva detenció, al juny de 2018, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat va acordar deixar-los en llibertat provisional, a instàncies de la Fiscalia, amb retirada del passaport, compareixences periòdiques en el jutjat i ordre d'allunyament de la víctima.

La víctima patia «una greu deterioració de les seves funcions»

Per als altres dos condemnats que sí han comparegut davant el tribunal les acusacions han sol·licitat el seu ingrés a la presó provisional i, de manera subsidiària, el ministeri públic ha demanat que se'ls retiri el passaport i se'ls mantingui l'obligació de comparèixer periòdicament als jutjats.

Els fets pels quals van ser condemnats els tres violadors van succeir sobre les 06.30 hores del 19 de maig de 2018 a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei, quan els processats van convèncer a la noia, que havien conegut dins del local, perquè marxés amb ells.

La víctima, que havia ingerit alcohol i substancies estupefaents i patia una «greu deterioració de les seves funcionsintelectivasi físiques», va pujar al vehicle, que els acusats van conduir fins a un descampat del veí municipi de Sant Boi de Llobregat.

Una vegada allí, la van despullar, van realitzar tocaments i la van violar per torns al mateix temps que l'agredien i vexaven mentre ella «cridava i intentava escapolir-se dels processaments», segons manté la sentència.

tracking