Diari Més

Successos

Desarticulen una xarxa a Màlaga i Ceuta dedicada a segrestos i robatoris violents

Segons la investigació, aquesta banda hauria segrestat presumptament un home a Marbella exigint el pagament d'1,5 MEUR per alliberar-lo

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa criminal a Màlaga i Ceuta dedicada a segrestos i robatoris amb violència, operació que s'ha saldat amb la detenció de dotze membres de l'organització.

Als arrestats se'ls acusa de delictes de segrest, robatori amb violència, delictes contra la integritat moral i pertinença a organització criminal, segons ha informat la Policia.

Segons les perquisicions, els investigats van segrestar presumptament un home a Marbella (Màlaga) exigint el pagament d'1.500.000 euros per al seu alliberament.

La víctima va ser retinguda a la força i traslladada fins al que seria el lloc de la seva captivitat -un habitatge en la localitat malaguenya deCoín-on va ser alliberada cinc dies més tard, després de patir maltractaments físics i psicològics.

L'origen dels fets és el robatori d'un important carregament d'estupefaents que l'organització atribuiria a la víctima.

Va ser una persona pròxima a la víctima qui, després de presenciar els fets, va presentar denúncia davant la policia.

Els arrestats han estat posats a la disposició de l'autoritat judicial competent, que ha ordenat l'ingrés a la presó de quatre dels investigats.

El setembre passat es va presentar a Marbella una denúncia per un possible segrest, perpetrat per cinc encaputxats que s'haurien emportat per la força a un home.

Els segrestadors, segons declaració del denunciant i testimoni dels fets, portaven armes de foc i aerosols de defensa, amb els quals van immobilitzar i van raptar a la víctima. Després de les perquisicions es va arribar fins a una organització criminal amb membres establerts a Ceuta i en les localitats malaguenyes de Marbella,Coíni Benalmàdena.

Aquesta xarxa es dedicava al tràfic de drogues internacional i els seus components tenien múltiples antecedents per delictes violents, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i homicidi.

A més, els investigadors van descobrir que, a l'inici de l'any, aquesta organització hauria sofert el robatori d'un important carregament d'estupefaent, considerant a la víctima del segrest responsable de tal sostracció.

Durant el temps que va estar retingut, la víctima va ser agredida tant física com psíquicament i va sofrir constants amenaces, cops per tot el cos, privació total del somni i generació d'hipotèrmia que li provocaven col·locant-li bosses de gel per tot el cos mentre rebia directament l'aire d'un ventilador .

Segons les recerques, l'organització captava i utilitzava per a l'execució dels seus il·lícits penals a persones amb un alt grau de discapacitat intel·lectual -en risc de desemparament i fàcilment manipulables- posant en greu risc la seva integritat física i mental.

L'operació policial s'ha desenvolupat a Màlaga, Marbella i Ceuta amb execució simultània i coordinada d'un total de set registres domiciliaris i la detenció de dotze detinguts, entre ells el líder de l'organització criminal.

En l'operatiu es va disposar de la col·laboració d'unitats d'assalt (GOES), unitats d'intervenció policial (UIP), mitjans aeris i drons -d'última generació que compten amb càmeres d'infrarojos i tèrmiques- per a garantir la seguretat i eficàcia del dispositiu degut a l'alta perillositat dels membres de l'organització criminal.

tracking