Diari Més

SUccessos

Detingut a Barcelona un lladre que fugia dels pisos utilitzant llençols lligats

Els Mossos li atribueixen 19 robatoris a immobles, dos dels quals residències de gent gran

El lladre acusat de robar a una vintena de pisos i residències de gent gran, captat per una càmera de seguretat.

Detingut a Barcelona un lladre que fugia dels pisos utilitzant llençols lligatsMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir la setmana passada un home per robar en 19 immobles, la majoria dels quals pisos però també dues residències de gent gran, entre juliol i novembre, principalment a Barcelona. Actuava de matinada, mostrava un gran domini d'habilitats per escalar edificis i, en alguns casos, acabava fugint utilitzat llençols lligats. Segons la policia catalana, la vintena de casos registrats correspondrien al mateix autor, un jove de 24 anys que s'hauria centrat en pisos dels districtes d'Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc a Barcelona i alguns més a Sant Cugat del Vallès, a més dels dos geriàtrics barcelonins.

La policia atribueix a l'home 19 robatoris amb força a l'interior de domicilis i les investigacions es remunten al 7 de juliol, moment en què els Mossos van vincular el saqueig a una residència de gent gran d'Horta-Guinardó amb la sostracció d'una bicicleta a un pàrquing de la zona. A partir d'aquí, els investigadors de la policia catalana van començar a seguir la pista d'aquest mateix suposat autor dels robatoris i es van trobar que no només detectaven nous casos a la capital catalana, sinó que la comissaria de Rubí també anava darrere d'un lladre amb un modus operandi similar per set robatoris a Sant Cugat.

Arran d'aquesta connexió, i de la disponibilitat d'imatges de càmeres de seguretat i la descripció d'alguns testimonis, es van anar sumant indicis fins a tenir un sospitós. Finalment, el 22 de novembre, mossos de la comissaria de Ciutat Vella van acabar detenint aquest lladre, amb set antecedents per fets previs, apunta la policia catalana en un comunicat. El noi, de nacionalitat algeriana, va passar a disposició judicial i el magistrat va dictar presó preventiva.

tracking