Diari Més

Successos

La venjança d'una banda, darrere de l'assassinat del raper Isaac a Madrid

Little Kinki, amb síndrome d'Asperger, va morir al juliol després que l'apunyalessin quatre vegades per l'esquena

Imatge d'un vídeo del raper madrileny.

La venjança d'una banda, darrere de l'assassinat del raper Isaac a MadridYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove Isaac, un raper de 18 anys anomenat Little Kinki amb síndrome d'Asperger, que va morir al juliol després de quatre punyalades per l'esquena, havia tingut contactes amb diverses bandes llatines però la seva negativa a unir-se a alguna va generar un conflicte que va acabar amb vida.

Segons han informat a EFE fonts de la investigació, el jove havia passat èpoques acompanyat de membres dels Dominican Don´t Play (DDP) i després es va ajuntar amb altres dels Trinitaris. Tot i això, Isaac no es va voler integrar en cap d'aquestes bandes, cosa que va provocar la desconfiança dels dos grups.

Això va ser el desencadenant del crim que va tenir lloc el 14 de juliol passat quan el raper va ser perseguit per un grup d'almenys tres persones, que el van assolir i li van clavar quatre punyalades a l'esquena al túnel del carrer del Comercio, que uneix els districtes de Retiro amb Arganzuela.

Durant la passada matinada, la Policia Nacional va elaborar un dispositiu amb més de 50 agents que van detenir quatre joves, tres menors d'edat, i van practicar quatre registres als seus domicilis a diferents punts de Madrid, com el districte de Villaverde.

Dos dels presumptes autors tenen 17 anys, un altre 16 i el quart 18; tres són de nacionalitat espanyola, encara que dos són d'origen sud-americà, i un és hondureny. Un dels menors és membre provat dels DDP i també se li imputa el delicte de pertinença a organització criminal.

En el moment de l'agressió, el jove parlava per telèfon amb un amic amb qui havia quedat a Menéndez Pelayo i al qual va relatar tot el que passava. El testimoni d'aquest noi va ser clau en la investigació per aportar dades que poguessin trobar els atacants, que van fugir ràpidament de la zona muntats a diversos patinets.

Des de llavors, la investigació del crim d'Isaac ha estat desenvolupada pel Grup VI d'Homicidis de la Prefectura Superior de Policia Nacional de Madrid, amb la col·laboració de la Brigada d'Informació.

Amb l'avenç de les indagacions, els investigadors van obtenir indicis que van permetre la identificació dels presumptes implicats a l'homicidi i van aconseguir esbrinar la seva possible vinculació amb bandes juvenils.

Durant els registres practicats aquest dijous, els agents han intervingut diverses armes blanques i efectes personals dels arrestats que es remetran als laboratoris de Policia Científica per analitzar-los i estudiar-los.

Un dels detinguts passarà a disposició de l'autoritat judicial com a imputat per un delicte d'homicidi i els altres tres, pels mateixos fets, a disposició de la Fiscalia de Menors.

Isaac vivia amb la seva mare a prop del lloc on va ser assassinat a la zona de Méndez Álvaro. El seu pare va morir fa uns quants anys. El jove tenia síndrome d'Asperger, cosa que no li impedia desenvolupar amb èxit una de les grans passions, el rap, que conjugava amb el reggaeton.

Fa pocs mesos havia signat un contracte amb una discogràfica, van indicar a Efe fonts del seu entorn.

L'Ajuntament de Madrid es va fer càrrec del seu enterrament i es va acceptar la sol·licitud feta pels familiars, que volien incinerar el cos.

tracking